yok klik klik

21 March 2014

sabar, wahai hati

Assalammualaikum



Aku kena paksa mengarang lagi yang aku pun dah hilang bakat sebenarnya.
terima kasih pembaca tegar aku Kak Reen
selalu bukak blog aku walaupun aku malas nak update.


hidup kita ni mencabar kan
aku tengah mencuba untuk menjadi orang yang paling bersabar
walaupun hakikatnya susah
kita boleh ubah diri kita sendiri, 
tapi boleh ke kita nak ubah diri orang lain ?


prinsip hidup aku senang je
kau respect aku, aku respect kau
tapi kalau kau nampak aku macam sombong dengan kau
maaflah
mungkin aku terpaksa


mungkin aku tak perasan salah aku
nak tegur aku, tegurlah
aku boleh terima 
tapi
kalau teguran kau tu kena dengan caranya lah


maaf kawan, 
aku bukan seorang yang sombong
tapi
entahlah
judge diri kita dulu sebelum kita judge orang lain
kadang-kadang kita tak nampak apa salah kita
orang lain yang nampak salah kita


dan
aku tak cakap diri aku sempurna
aku tau, tak semua orang suka aku
tapi
aku cuba untuk berubah



first entry utk 2014 yang emo, maaflah aku stress