yok klik klik

12 November 2012

mak nak balik !

Assalammualaikum

Happy Deepavali bagi yang menyambutnya !
masa nak balik cuti jumaat lepas, kemain ramai lagi dekat TBS.
aku rasa yang sambut Deepavali sikit je, yang nak balik cuti ni haa mengalahkan
yang nak sambut raya ! siyes ramai !
Sampai aku nak balik Jumaat lepas takde tiket korang tau !
Speechless aku kat depan kaunter tu.
abg yang jual tiket tu sengih, aku yang nak beli tiket sedih :(
dari Shah Alam pergi TBS nak balik johor,
sampai2 tiket takda, gundah gulana hati beta ni -.-
TERpaksa beli tiket balik sabtu
TERpaksa malam tu tumpang tido umah membe kat KL
TERpaksa simpan perasaan macam nak menangis

yang tambah sadis lagi,
SEMUA kengkawan aku kat twitter membahan aku tak balik lagi
boleh diorang pelik sambil gelak2 -.-
aku tau r tiap2 minggu aku balik, tapi jangan membahan kuat sangat
tak elok tak elok

Sabtu dah selamat aku naik bas tapi malangnya,
bas tu panas ! aku syak dia tak servis aircond bas dia kott
ramai kot dok betul2 aircond, pusing sini pusing sana, sama je -.-
ada mamat depan aku, memang tak tau panas agaknye
dari naik bas sampai dah sampai, tido kemain nyenyak
fon berbunyi ringtone rock pun tak dengar,
pelik betul aku, mengantuk betul beliau gamaknya~

moral of the story:
mohon mintak number phone driver untuk kesenangan kita.

8 comments:

hafiz hafizol said...

selamat deepavali jeelyana andik =p

Cik Yaya said...

aloo ciannyer..ye..btul tu..mntk o hp driver bs..er..tp utk pe..?moral of the story supposed to be, beli tiket awl2..bukn lst minit..kan tgh musim cuti ^_^

jeely jelly said...

@hafiz hafizol
ops tertinggal nama tu, jeelyana binti andik makah. kihkih. selamat deepavali jugak. haha

jeely jelly said...

@Cik Yaya
haha nak beli cemana cik yaya, takde sape nk bawak g tbs -.-

محمد رازيق said...

haha. sian hang naik bas panas cik jelly. anyway selamat bercuti.

Yousof said...

Aku paham perasaan kau sebab aku pernah kena jugak masa nak balik Kota Tinggi.. Nak balik raya puasa pulak tu!! Nak tak nak kena beli tiket turun Larkin dengan harga yang mahal daripada biasa..

Sekali dapat bas kilang. Kau ok lagi ekon kurang panas, ekon bas yang aku naik tu terus tak hidup. bayangkan macam mana rasanya. Nak tidur nyenyak macam mamat tu, menangis. hehe

ieda said...

aduhh panas dlm bas !
ciann ko dik ;)
mamat tuu leh tidoo dlm panas2 tuu erkk .. mamat tuu tido ke pangsan tuu ekkee

Nabila Amalina said...

huhuhu.....siannyew..xpela.jnji selamat smpi...
maseh follow blog aku...hhii.
sarangae.....

ridu nk ikot ko alek umah oren 2.