yok klik klik

13 July 2011

sapa kata laju laju tak bagus

Assalammualaikum..


Ahad lepas aku pergi daftar masuk unisel semule, amek degree plak..
Otak aku kate soh belajar, jangan keje lagi. HAHA
tapi sekarang aku kat kampung, bukan kat hostel atau unisel..
malas nak pergi orientasi, baik kan aku ? haha..
aku rase, semua member aku yang dari unisel dulu, semua tak pergi orientasi :)
orientasi ? perlu ke ? cehh ! nanti aku kene ragging bangun awal.. grr !




dipendekkan cerite..
aku balik kampung semula tumpang membe aku..


abg membe aku yang bawak kete, aku memang tau die bawak kete laju giler !
sebelum naek, aku dah bace bismillah, ayat kursi, segala bagai lah.. haha
naek je highway.. peehhh !!
bawak plak triton, memang kene lah tu..
tengok kiri kanan macam zaasss zaasss je, sekali imbas je ! sumpah laju giler ! =.=
kembang kempis kembang kempis perot aku. *betul kan perumpamaan aku ni?
membe aku plak, naek je lah ape sekali pun, grenti pengsan !


tengok jam, dah pukul 11.15. nampak signboard 'tangkak'
aik ! dah sampai tangkak ? * wat bodo lagi.
aku kadang2 tengok jam, kire dah bape jam nie fail sikit.. haha
pukul 12.00 lebih sikit, signboard 'simpang renggam'..
10.00 (gerak,malam tau), 11.00, 12.00 lebih sikit... siap kire pakai jari lagi. baru 2 jam lebih.
mak aihhh ! dah sampai tol simpang renggam ke ? (pontian, kene masuk tol nie).
giler lah ! selalu aku 4 jam lebih baru sampai kot.. nie 2 jam lebih ! hebat hebat.
kirenye, 12.30 malam lebih sikit je dah sampai..
walaupun aku rabun, tak nampak meter die bawak berape..
tapi aku nampak jarum meter tu kearah mane -.-"
fuuhh ! jarum tu arah pukul 20minit . paham ?? ala.. dlm 140 lah cmtu...


peehh !! memang laju giler, sumpah aku buat2 macam tak nampak kiri kanan..
naseb baek abg membe aku nie cekap,
dari jauh die dah brek kalau kete depan brek. memang alert giler lah..
tapi yang aku suke, aku boleh sampai rumah cepat dari yang aku sangke !
alhamdulilah aku selamat sampai walaupun laju bukan main :)
conclusion nye, bawak lah laju2 lagi biar semua org tak tahan nak terkucil . HAHA !
*sikit pun aku tak tido mase dalam kete tu -.-"


p/s: time kaseh banyak2 bagi sesape yang rajin singgh sini
walaupun aku tak update2 :)