yok klik klik

25 May 2011

ha... sori, salah nombor lah

assalammualaikum..


*What The Hell (lagu sedang berkumandang ) bunyi org call sebenarnye.. haha


eyh ! macam bunyi nset aku je ?? *dengar dulu dalam beberapa saat, betol ke tidak.
padahal dah lame nset tu berbunyi baru aku dengar..
macam nak ape aku bangun terus berlari nak angkat. tapi tak sempat.. -.-"
tak ade name, sape plak lah nie. nombor johor.
kalau nombor luar johor, konfem kawan2 U aku..
ala.. kalau penting mesti tepon balik kan.. biar je lah..

*sambung on9


*beberapa saat selepas tu


aik, orang nie tak tepon balik pun..
aku nie jenis yang nak tau.. aku misscall lah balik gune celcom org tu call kat maxis td.
misscall je, aku tak ade kredit.. haha.. pastu die call balik.. *lelaki

aku: helo..sape nie ? tadi awak ade call no 012******* kan ?

ntah: a'ah.. ye.. eyh ! nie bukan lelaki ke ?

aku: ha ? bukan lah. (padahal dah dengar tu suara pompuan grr! )

ntah: oo...saye igt lelaki, saye nak cari member saye..

maybe dulu member die gune no nie kott. kalau korang perasan,
maxis macam renew no yang sama tu, pastu die jual balik.. kann ?

aku : erm.. bukan lah.. salah no nie. ok lah ye..

ntah : eyh! jap2.. name awak sape ?

aku : haaaa ??!! awak nak cari member awk tu, name die sape ? (tergagap gagap aku jawab)

ntah : hmm.. kalau boleh tau nama awak sape ye ?

aku : haaa.. erm.. ok lah ae.. bye.
aku terus letak


* sesaat lebih lepas tu


tett tett tett bunyi message

"name awak sape ye ? "

ahh sudah, seboleh2 die nak tau name aku. siap send message lagi tu..
aku buat bodoh je, malas layan.


eleh ! sekarang nak usha pun gune taktik lame ke ? salah nombor lah konon. ceyh !!
kalau betol2 salah nombor, asal gigih sangat nak tau name ?
image takde kene mengena. melainakn comel ! haha
tapi..aku harap2 salah no lah tu agaknye.. die sambil menyelam minum air kott.
jangan lemas sudah...
*tak baik bersangke buruk kat orang.. cewaah ! haha


blogger lelaki.. korang ade mengamalkan taktik nie lagi tak ?
kalau ade baik tukar taktik lain.. haha


p/s: name awak sape ? name saye kak limah ..






24 May 2011

aku cakap, aku buat

assalammualaikum...

dah lah.. aku penat nak tunggu lagi.. haha
(nak tau bace sini)
korang nie.. macam tak caye je aku nak bagi topup 5 hengget..
kalau aku cakap nak bagi,mesti aku buat punye..
ape ? sikit sangat ? tu je aku mampu.. haha
ouh.. maybe orang sekarang dah maju, pakai line , bbm.. huhu
tak maen lah topup2 nie.. aee ? kann ?


okay lah.. aku nak bagi topup RM 5 nie dekat
=
=
=
=
=
kak long ! yeaa !!! harap2 kak long gune topup..huhu
sebab kak long komen paling awal (orang 1st) dan betul tapi tak tepat.. huhu,tp kak long paling layak
yela..yang lain aku soh teke, korang komen je..
ade yang teke tak betul.. huhu
ade yang betul tak tepat dan lambat
grrr.. korang nie...


ha! meh sini aku bagitau..
aku joging sebenarnye dekat
=
=
=
=
=
=
=
=
sekeliling rumah aku..
tepi kiri kanan,depan,belakang.
aku berlari sekeliling rumah.
kawasan tepi rumah aku nie luas.
tak bleh nak amek pic rumah dr atas,
aku tak cukup duit nak beli helikopter lagi.. haha


p/s: aku pun pakai line sebenarnye. tp maxis lah.
tapi line kene bar,tak bayar2.. grr !
so..backup, gune celcom prepaid.. haha

21 May 2011

mari kite kuruskan badan


assalammualaikum..

BARU nak dekat dua bulan (baru kasi caps lock sikit haha) aku duduk rumah, berat dah naik.
giler lah ! kalau terus macam nie, mau jadi macam tong agaknye! grr!
mase sebelum habes study ritu, (anggap je lah 5 bulan yang lepas. aku lupe) berat aku 57.
tapi ! minggu lepas aku pergi timbang.. korang tau naik berape kilo !
ishhhhh ! terus jadi 61 !! sebulan naik sekilo.. mane boleh !


patot lah haritu aku pakai jeans rase ketat je.. ngek betol lah !
mak aku cakap..
ape tak nye gemok ! duduk rumah makan tido, makan tido .
dah tu.. nak wat ape lagi.. nak keje, hahaha. nanti mak aku tak ade kawan. HAHA !
nie mak aku ade cakap lagi.
pandai plak kau risau ae.. pergi lah bersenam ke, ape ke.
adoi ! giler tak risau.. aku nak pakai kebaye jadi pengapit nie.. haha !


dengan kesimpatian dari mak aku, bodek2 sikit, bising2 ngadu hari2 dah gemok..
aku mintak mak aku beli kan kasut sukan. haha..
gigih nie weyh nak kuruskan badan !
pergi kedai bajet nak beli kebaya, tapi tak ade bekenan..
tukar ! mak.. belikan kasut sukan ae.. kate soh bersenam :)


beli kat bata jeee.. brand power je.. nie pun diskaun 30%.
yela, nak bersenam je pun. buat ape nak pakai mahal2..
orang tak tengok kasut kau bawak bersenam.. orang tengok lain.. haa ?? teett !


semalam baru aku berjogging. sekarang, sume badan aku sakit !
nampak sangat sebelum nie tak pernah bersenam..
kaki aku nie.. adoi, macam kengkang pulak rasenye..
rengkah, tau tak ? bahase bandar kekejangan otot.
orang tamak, dah lepas jogging buat sit up plak.. ceehh !
rasekan.. sebijik macam orang lepas bersalin lah !
aku x pernah bersalin pun ae, tapi aku rase lebih kurang mcm ni lah gaaknye. haha


harini tak jogging.. hujan.. aku bantai tido je lah..
lagi pun aku jogging dekat...

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
korang teke lah ! haha
sape jawab betul, tepat dan cepat.
aku belanje topup RM 5 (jadi lah 5 hengget je. aku bukan buat contest pun. soh teke je.)
okay !! :)
hints: tak jauh dari rumah aku je :)

p/s:blogger je boleh jawab..haha
kawan2 aku kat fb ke kat mane..kalau bkn blogger..senyap2 suda :)

uwaa ! asal korang tak teke ? komen je yang banyak.. huhu.. ade yang teke sikit lagi nak tepat. teke balik.. haha.. aku nak bg 5 ringgit free2 je ni.. tak nak ke ??
*sentap nie.. grr (kalau ade yg tepat je aku terus inform,n wat entry pasal tu)
23/5/2011..aku baru edit nie.. cepat teke balik.

tutup !

19 May 2011

korang ada nenek tak

assalammualaikum..


aku tak tahu lah ape nak jadi dengan aku nie..
bile ade depan mate, kite buat bodoh je..
bile dah tak ada, baru rasa menyesal..


korang rase aku nie jahat tak ? hmm
macam nie ..
aku selalu bertekak dengan nenek aku..
aku bukan jenis yang penyabar..
tak suka kene suruh..
tak suka orang marah aku, bebel2 dekat aku..


korang pun tau kan orang tua macam mane..
semalam, nenek aku leh bebel cakap aku buat ape tido lambat sangat..
dia cakap lagi aku tido pukul 4.30,
padahal aku tido pukul 3 lebih je..
aku lawan lah balik aku cakap,
kite tido kol 3 lebih lah, ish. bukan kite kacau orang lain pun tido lambat2 nie.
tapi, aku cakap dengan nada tinggi (lagi pun nenek aku tak berapa dengar,
so kene cakap kuat2)
pastu nenek aku cakap balik
jangan lah tengking2 nenek, aku cakap je kat kau. bla..bla..bla...
aku balas balik.. tibe2 nenek aku leh nanges. hmm
(tapi nenek aku memang selalu nanges, kalau tengah duduk2 pun die boleh nanges.
selalu die nanges kalau teringatkan arwah ayah aku)
semalam nenek aku tak tegur2 aku pun.. hmm

tapi harini die dah tegur..
kadang2 aku fikir balik..
macam derhaka plak..
tp tu lah, susah nak explain..
kalau korang serumah dengan aku maybe korang tau macam mane..

tapi kadang2 kalau die cakap aku buat bodoh je.
lebih baik aku diam dari aku lawan kan..
baek aku sakit hati dari die yang sakit hati..
ade jugak aku terfikir..
macam mana lah kalau nenek aku tak ade nanti.
mesti aku akan rase kehilanagn..hmm
mungkin aku akan rase menyesal..
so, sekarang aku tengah cube untuk bersabar dan buat bodoh je kalau die membebel..


bukan aku tak sayang nenek aku..
tapi tu lah..
aku jenis yang suke melawan..
ermm.. entah lah. susah nak cakap..
tapi, nenek aku lah orang yang paling aku sayang !
die selalu backup aku kalau aku kene marah.
tadi aku tenung muke die lame2..
kesian aku tengok die..
aku tak sanggup kalau die dah tak ada nanti ..
mmg tak sanggup..
ya Allah kau panjangkan lah umur nenek aku. amin...


p/s:hargai setiap insan yang korang sayang semasa dia hidup

18 May 2011

hai kawan kawan


assalammualaikum..

i'm back !!!!


esok baru update lah

heee :)

p/s: lame saye menghilangkan diri kan..
kasi warm up dulu...

09 May 2011

hilang sekejap

assalammualaikum


sori gengs...
aku tak berblogging sangat untuk seminggu nie..
sekarang pun aku ade kat shah alam..
nak settlekan bnda alah semue kat unisel..
sape blogwalking sini, nanti aku pergi blog korang balik ok :)


eyh2.. nie nak cerite sikit..cerite ? ngumpat kot..haha
tadi mase nek ktm,
ade lah sorang perempuan nie..
aku tengokkan je..
gaye macam student..

mule2 die bukak gule2 makan..
tu bese lah kan..
lepas tu, die leh bukak shower gel !
baru beli lah kot, aku tengok kat tangan die ade beg plastik watsons..
aku pelik, asal die nak bukak plastik tutup shower gel dalam ktm yang ramai org nie.
dapat jatuh, tertumpah.. ha ! tak ke naye...
kalau losyen tangan ke, tak pe lah kan.. boleh pakai terus..
nie..die bukak just nak cium bau je,,
adeh ! ape motif die ?
nak tau wangi ke tak ?
kalau tak wangi, leh tukar ? haha

adoii.. macam2 gelagat orang sekarang..
nape lah tak tunggu sampai rumah je kan..
aku bukan nak kutuk ke ape..
just nak cakap..
do a right thing at a right place..
eceh ! omputih plak :)
betol tak ? bukak dalam ktm pun leh mandi ke ????



p/s: kalau sesema , nek bas ekspress kene cover kan..
sebab nak sedut or hembus kene slow2.. haha..





06 May 2011

contest semua tentang empat


assalammualaikum

soriii cik penganjur..
lambat join walaupun cik penganjur dah tag saye awal2.. haha
nak join klik zon miss polka dot



1. 4 perkara describe about yourself
* manja. anak bongsu, bese lah kan.. huhu
* malas. malas banyak, rajin sikit je.. haha
* menang. tak nak mengaku kalah, lagi2 dgn bf sendiri..
kalau gadoh, jangan harap aku mengalah.. sampai Mr.F ckp aku keras kepale. haha!
* sensodyne. sensitip lah.. bak kate member2 aku, hati tisu.. huhu
kalau tengok cite sedih, sumpah aku nanges.. -.-

2. 4 nama manja kamu
* na. family aku memang panggil aku na dari dulu lagi.
kalau selain family yang panggil na, konfirm aku terus rase macam rapat dengan die.. :)
* ucu. dah ade anak sedare, diorg panggil ucu.. tak kan nak panggil makcik.
tak glemer lah aku macam tu.. haha !
* jel. kat sekolah menengah dulu diorg panggil jel. tp member2 rapat panggil yana.
* jeely. dulu2 mase sekolah rendah, member2 dengan cikgu panggil jeely.

3. 4 perkara baik yang kamu buat hari ni
* aku kalau dah lapar, tak tahan sangat.. aku rajin tolong mak aku masak.. haha..
* petang tadi aku main badminton dengan anak jiran.. kesian tengok die main sorang2.
pastu nak balik tadi.die ckp "esok kite main lagi ae kol 5" .. ahh sudah !
* hari nie aku mandi malam awal, kol 8 lebih.. selalunye lewaaattt sangat..hehe
so, tadi mak aku tak membebel lah :)
* aku tolong nenek aku cari tutup botol minyak angin die.. sbb aku tengok
die tertunduk2 cari bawak kerusi. baek kan aku.. hehehehe ^.^

4. tempat yang nak sangat pergi
* kubur arwah ayah aku. mase raye aritu aku tak pergi pun. -.-
al-fatihah untuk arwah Andik Makah bin Andik Nawawi.
* air terjun. dari kecik aku tak pernah pergi mandi mande. sile kesian.. -___-
* taman bunge. nak pergi piknik ala2 inggeris. weee.. bestnyee :)
* kenduri kawen. aku suke makan free ! haha.. lagi2 kalau nasi briyani kan.. peehhh !

5. 4 benda wajib bawa kalau keluar
* telepon. ade kredit ke takde, tu belakang cite. haha
* beg duit. dalam tu ade IC, duit, kad bank. tp, wat mase sekarang, duit tak bape nak ade..
so, sesape yang keluar dengan aku tu lah jadi mangse.. haha !
* kamera. saye dah ade dslr okay ! saje nak bergalak berlagak dengan orang lain.. haha ! sengal.
* minyak angin. aku selalu pening naek kete, lagi2 kalau driver mengalahkan pelumba F1 ... haish !

6. 4 perkara kamu buat sebelom join contest nie
* makan durian seulas seorang. sebab durian gugur sebijik je ! mak aku catu makan. huhu
* makan biskut cecah dengan milo.
* makan bubur sebab aku demam, tu yang makan durian sikit je.
abg aku ckp, nanti tak kuar sore esok kang kalau makan durian bebanyak. lagi pun durian sebijik je -.-
* makan biskut cecah air teh. aku kacau mak aku makan tadi. haha
sume makan kan ? hadoii.. macam mane nak diet -.-

7. 4 orang paling kamu sayang di dunia ini
* aku sayang pencipta aku, tuhan yang maha esa, Allah s.w.t
* arwah ayah aku. kadang2 aku macam tak dapat terime lagi, die dah takde. :'(
al-fatihah untuk arwah ayah.
* mak aku.. hari ahad nie mother's day kan ? aku nak mintak abg aku duit, beli kek untuk mak :)
* family dengan bf aku.. hehe.. macam terlebih 1 je kan ?
cik penganjur, anggap je lah 4 okay... ^^

8. 4 jenis ragam manusia kamu jumpa hari nie
* ala cik penganjur, saye tak keluar rumah harini . demam kan.. huhu
nak cite ragam orang dalam rumah nie, same je.. huhu.. sorii cik penganjur..

9. 4 misi yang mesti kamu capai dalam tahun ini
* aku nak ganti puase sebelom puase nie.. arghh ! banyak tol dugaan...
* aku mesti, perlu, kene kuruskan badan. sebabnye aku kene jadi pengapit bulan 6 nie. akak tu suruh aku pakai kebaye.. huh !
* pergi kelas buat cup cake. senang.. nanti nak kawen, tak payah tempah. boleh buat sendiri. jimat !
* kumpul duit sebelom aku sambung degree julai nanti.

10. 4 habit buruk kamu
* kalau nak tidur, mesti kene goyangkan kaki dulu.
* malam mandi lewat, siang pun mandi lewat.. nak petang baru mandi. hmm.. -.-
nie demam, mak aku cakap mandi tak betol.. huhu.. yelah tu mak.... saje je kan..
* tidur lewat, bangun.. ape lagi.. tak kan awal plak kan -.-"
* tengok tv memalam bute.

11. 4 perkara yang kamu fobia
* ulat. sumpah geliiiii.. eeeuuww.. meremang2 bulu roma aku kalau nampak ulat. ish!
* air laut yang baru pasang. kan leh nampak ombak die tu.. dengan bunyi ombak yang kuat.
* tak suke tido sorang2. nanti aku dengar macam2, takot !
sekarang nie pun aku tido dengan mak n nenek aku. haha.
* makan pucuk paku, sebabnye aku pernah jumpe ulat dalam tu.. eee ! samapai sekarang aku tak makan.

12. 4 sebab join contest nie
* name aku tersenarai dekat list tag cik penganjur .. bangge okay :)
* same tarikh besday aku, 4 march 1990 :)
* nak support usaha cik penganjur + mengeratkan silaturrahim :)
* saye nak menang contetst nie . okay, set ae cik penganjur :)


mereka yang bertuah untuk di tag :



03 May 2011

akhirnye

assalammualaikum

yeahhh !!!
akhirnye !!
setelah sebulan.. *sebulan ke ? yelah kot.. haha.. anggap je lah sebulan..*
aku memerah otak, pergi sane, pergi sini,
dapat jugak akhirnye aku tukar akaun yahoo ke gmail nie..
sebelom nie aku buat asyik tak jadi je.. apehal ntah.. grr -.-
sesape nak ckp aku lambat tukar ke.. ketinggalan zaman ke.. heh.. do i care ?
yang penting lambat2 pun aku dah tukar. korang ?? haha
yeaah !!!
saye sudah berjaye !
gembirenyee !
suke !


before nie..
aku nak bukak blog pun dah malas.
nak blogwalking pun malas.
nak update.. huh ! xde semangat.
tu yang kalau korang perasan aku macam menyepikan diri je.
tapi !
aku kembali dengan semangat baru !
akaun baru ! haha !
yeah !

time kaseh yang dah tolong tu.
YOUsof .. time kaseh selalu jawab n bg support..hehe
kak ieda.. time kaseh bg link.. hehe
n yang lain2.. ramai orang yang aku tanyee nie :)
time kaseh semua !
macam kat grammy award plak.. errk.. -.-


ok ! misi seterusnye..
aku nak follow balik korang sume..
tungguuuuu :)