yok klik klik

20 April 2011

eyh, blog kene delete kalau gune YAHOO ?

assalammualaikum

korang ! korang !
betol ke nie haa ?
tadi pergi blogwalking..
terjumpe entry pasal blog akan di delete kalau gune akaun YAHOO .
klik sini untuk maklumat lanjut.
betol ke ?
uissh ... kalau betol... naye lah.. habes lah.. blog tu !
asal tak facebook ke ape ke...

nie bagi sesape yang tau dan sure habes !
aku nak tanye nie..
betul ke benda nie ?
betol ke sape2 gune akaun YAHOO kene tukar ke GMAIL
dari mengelakkan blog di delete ?
sape pasti akan jawapannye..
tolong lah bagi tau ye..
amat memerlukan!
urgent !

lepastu plak.. sesape dah ubah akaun YAHOO ke GMAIL..
serta merta orang yang die dah follow akan hilang
a.k.a
dekat dashboard kosong .
so..terpakse follow semula..
sape2 yang tau..
tolong lah sure kan yee..


18 April 2011

Jengkol. ha ? ape benda tu ?


assalammualaikum

ha ? jengkol ? apekah ? pelik ke bunyinye ? korang tau tak ape bnda tu..
korang penah tengok ?
penah pegang ?
penah rase ?
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
jengkol ?
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
jering lah.
sesape yang tau jengkol tu ape... bagusss !
sesape yang tak tau... =.=" erm..

semalam.. mak aku kecoh2 dekat dapur.
aku pun pergi lah menyebok nak tengok ape benda..
sekali tu.. mak kaawwwww
=
=
=
=
banyaknye jeringgggg !
nampaknye tiap2 hari mak aku akan masak jering lah gamaknye.. haha


aku: mak ! banyaknye.. mane dapat nie ? selalu tak pernah nampak pun ?
pak cik : lah.. kau tak kenal jering ke ?
aku: ingat aku nie kuno sangat ke tak kenal. aku orang kampung lah ! (dalam ati je cakap, haha)
bukan lah! kite tau lah nie jering.. tapi mane dapat banyak sangat ?
abg : kau nie ! duduk rumah pun tak tau. abg ngah yang duduk johor nie tau.
aku : eleh ! biar rr . (dalam hati jugak. hehe)
mak aku : ade kat kebun belakang tu. cume sebelum nie tak berbuah banyak macam nie.

ooooo... kat belakang rumah aku ade pokok jering rupenye...haha
patut lah. tapi selame dah 21 tahun aku hidup kat rumah nie.
nie baru 1st time aku tengok jering banyak macam tu.
adekah salah aku ataupun pokok jering tu ?
ermm..


*semangat gune sarung tangan ceraikan buah dari tangkai..
haha..

meh aku nak kongsi sikit khasiat jering nie..
buat pertama kalinye, entry berinfo aku kasi korang.. haha
sape2 ade diabetes, eloklah makan jering nie..
sebabnye, kandungan sebatian alkoloid dalam jering boleh meneutralkan
kandungan gula dalam badan.
tapi makan secare berterusan dalam kadar sikit okay.
jangan makan smpai bertan tan plak.. kang nayeee.. errkk !
nak lebih info pegi sini.. HAHA :)


nie lah rupenye bile dah dibelah..
aku nie.. semua jenis ulam aku makan.
lagi2 petai.. pehh !! dapat plak petai yg besar2 kan.. cecah sambal belacan. uissh !
ha! jangan ingat aku orang mude, tak suke ulam.
semua jenis daun ulam denagn buah ulam aku makan.
nie yang aku tengok jering nie jadi teruja..
pakcik aku cakap, die masak kari jering nie. boleh ke ? haha. pelik je..

mak aku sampai pergi jual jering tu..
satu plastik 20 biji seringgit ! seringgit !
murah kan ?
korang berminat ?
nanti aku buat delivery jering kat korang okay :)

p/s:dah mkn jering jangan pergi shishi dalam bilik air tanpe mangkuk tandas okay.. HAHA
pengsannn nanti sape masuk lepas tu :)


"jering nie arwah ayah yang tanam dulu2.. baru nie lah buah die lebat.. hmm.
rindu ayah.. Al-Fatihah buat Allahyarham Andik Makah bin Andik Mawik"



16 April 2011

meh sini nak citer

assalammualaikum

sori kawan2. lame tak update , lame tak blogwalking..
nie sume sebab broadband kene bar lah..
macam nak gile 4 ari tak on9..
haha.. 4 ari tu pun dah cukup lame tau !
bosan !

ok.. nie just nak inform..
sape2 yang masuk sini, tengok aku tak bagi respon..
pergi blog korang semula..
mintak maaf sangat2.
nanti lepas nie aku terjah blog korang okay..

okay kawan2..
kite jumpe nanti..
bye...

p/s: nak kuar hehe.. ^_^

07 April 2011

MAMACHIA 1st GIVEAWAY


harini nie aku nak update entry pasal contest n giveaway je..
uwaaaa.. sedih.. x tersenarai pun kat segmen Bro Ben td ;(
tu lah ! lambat sgt wat entry.. dah rugiii :(

okay ! berbalik kepada tajuk utama...
banner paling meriah penah aku tengok :)


kali nie giveaway dr MAMACHIA.
nie aku join tanpe sebarang harapan... errk -.-
ayat putus ase :(
yelaaa... join2.. asyik tak dapat je.. penat sayeee tau..

mamachia.. banner awak buat cantek lah :)
wink wink.. ade rerame lagi.. saye sukee..
macam pari2 lah.
macam puteri di alam fantasi pun ye jugak.. cewaahh !

first2 masuk blog mamachia nie.. haa!! terpampang header dia.
besaarrrr punyeee..
sape yang tak perasan banner dia tu..
harus lah mamachia cucuk mata beliau dengan garpu.

dan semestinye ade orang2 yang bertuah untuk di tag :
saya tau akak suke join bnda2 cmni kan.. hehe
jom lah join.. kate santai.. nie pun santai jugak :)

sesape yang lain nak join, meh klik di sini

tarikh tutup
5 may 2011 (9 malam)


BEN ASHAARI BUAT GILA LAGI




Kenapa saya suka join Segmen Ben Ashaari

saya suka join segmen Ben shaari sebab ianya best ! yeah !
kalau terpilih dan menang, confirm2 trafik blog akan mandadak naik !
semua golongn masyarakat x kire kecik besar tua muda mesti akan blogwalking.
percayelah ! ini kenyataan, walaupun aku x penah menang sekali pun.. haha
*sebenarnye tak adelah selalu sgt pun join.. kadang2 je.. pengakuan berani mati -.-


dulu2 follower aku secoet je.. boleh dikira dengan jari lah !
tp ade bile ntah aku join segmen Bro Ben pasal header x silap aku.. kott.. lupe dah
aku g blogwalking hampir2 semua lah.. nek berpinar mate setiap hari blogwalking banyak sangat.
dari situ lah aku kenal blogger2 yang lain.
dengan erti kata lain.. mengeratkan silaturrahim antara blogger :)


reason utama nye ! haha.. maaf.. agak bongkak disini :)
aku nak Bro Ben kenal and familiar dengan blog aku nie..
sebabnye ?? nanti kalau dah geng.. mesti secare tidak langsung leh jadi femes !
HAHA ! kalau blogger2 otai kenal blog2 yg kureng cmni..
weyh!! confirmlah.. tempias2 femes kene sikit2 punye..


wah ! 4 perenggan kan ? ape lagi.. ape lagi..cepat lah idea ! grr..
okay..
ini jujur sikit.. -.-
aku nak duit jugak dengan berblogging..
kalau trafik macam kekura.. mane nak dapat kan.,
nie asyik Ben Ashaari je dapat $$ .. huhu.
nak merase jugak sekali... kasihani lah saye...
tolonglah memfemeskan saye supaye trafik saye tinggi dan supaye saya dpt $$
-.-"
tak bleh blah punye alasan

04 April 2011

nak buat dia mengandung ? (bkn entry lucah)


lama tak update, lama tak blogwalking,
lama tak on blog..
haish ! semuanya lama lah !
kenape ? sebabnye...
perasaan malas mengatasi segala-galanye..
sorry kengkawan yang masuk blog nie tapi entry sameee je. -.-

okay ! semalam semalam punya malam nye...
kitorang anak beranak lepak kat luar rumah..
kat rumah aku ni, kucing berbelas ekor !
betol ! tak tipu. tolong lah percaye.
nie baru separuh

abang aku nk reverse kereta, tak perasaan bawah kereta ade si capik.
*si capik..kucing nie tempang sejak dilahirkan, kesian ;(
aku menjerit !
abang long ada kucing tu !!!!!!!!!!!!!!!
lepas tu
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
kucing tu dengar agaknye aku menjerit.
nasib baik dia sempat bangun larikan diri. HAHA !
kalau tak.. errkkk. -.-

ouh ! belum habes reverse lagi nie.
yela, kene berhati2 kan.. kucing berbelas belas ekor tengah bersantai.
aku suruh lah anak sedare aku pergi tengok mane tau kot2 ade lagi kucing2 kat situ.
sekali tu ! ha ! nie mcm nak gugur jantung aku.
aku dengar macam kucing tu meraung. meeoow !!!
aku menjerit lah lagi !
eisya ! tu kucing tu katne ! cepat pegi tengok ! halau halau !
aku takot dia meraung kene lenyek ngan kereta je.
pastu...
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
anak sedare aku cakap
kucing yang tu dia nak buat kucing lagi satu mengandung.
ha ??!!!
HAHAHAHAHAHA.
aku ingat ko kene lenyek.. rupe2 nye ko sedang bercengkerama !
hammpeh !
anak sedare aku tetap halau jugak. kesian kucing tu :)
tapi kucing tu carik port lain bawah meja plak.
akak ipar aku plak yang tengok, dia cakap..
dah lah. kucing tu tak nak dengan kau. pegi je lah cari yang lain..
HAHA ! tak nak, tak nak jugak.. tapi macam nak.
dah dah.. lepas tu aku tak tengok ape jadi.
HAHA !!!