yok klik klik

25 March 2011

contest sweet couple yang paling cool n comel



wink wink ! tengok title entry..
adekah saye ngade2 dan gedik ?
HAHA !
ops ! pliss ! tolong lah. tolong !
saye adelah saye.. dalam hati tetap ade taman..
cewaahh ! :)

okay ! contest nie dianjurkan oleh dekcik !
sesuai name dengan rupe. kecik molek je ^^
saye bukan berhasrat untuk membodek..tapi..
sendiri paham sudah.. ngeh ngeh !


cik penganjur yg comel lotey bersama kekasihnye ^^


dan ! gambar yg dipertaruhkan !

jeng..

jeng..

jeng..
=
=
=
=
=
cik jeely bersame Mr.F



ha ! pic ini jelas menggambarkan betape kitorg nie berjimat cermat.
ini bukan sweet tapi jimat..
tapi kalau nak ckp sweet juge ponnn bolleeehhh :) haha
kitorang memang tak suke membazir nie. haha.. alasan je. ceyt !
*gambar bukan untuk mendapatkan publisiti mahalan \(^.0)/


haha !
mase nie kitorg nak pegi makan yong tau fu dengan minum cikong a.k.a lai cikang. tauu x ?
alaaaa.... sejenis air tu.. alahai.. xkan x tau ?
google search sekarang ! haish !
kitorang kalau kuar dating makan berkali2. bukan setakat sekali je !
okay, nie ade tips untuk sape2 yg suke makan tapi x suke kuarkan dwet.
first, bagi gilfren2.. korang jgn bayar, biar boifren korang bayar ! haha
second, bagi boifren2, kalau gilfren korang tak nak bayar..
jangan beli sampai dua! 1 sudah. cakap kat gilfren korang..
i jimat lah u, nanti beli dua membazir. sharing is caring pe.. :)
*tips yang sangat berguna. sila ikot.

tarikh tutup:
24 feb 2011 - 31 mac 2011

*klik sini kalau nak join

oarang2 yag bertuah untuk di tag


p/s: doakn kitorg kekal selame lamenye.amin..:)
2 years 8 month already ^^


15 March 2011

siapa TOP REFERER FA ? giveaway




yeah ! assalammualaikum semua ! :)
mulakan hari dengan ceria... minumlah ribena setiap mase.. yeaahh!
kali nie bersemangat sikit nak join giveaway.. :)
okay okay
giveaway nie telah di tag oleh kak ieda yg anggun menawan.. wink wink.. ^^
a.k.a referer nye lah...

giveaway nie plak hasil tangan dari FA.. originality from FA..
FA ? apekah, siapekah ? AF aku tau..
pasti berjaya di Akademi Fantasiaaaa ... :)
haha.. okay2.. FA nie name org lah.. Fantastic Ajane..sedap name ^.^
name awk FA kan ? name kan ? betulkan jika saye silap :)
orang sabah bahh.. tapi kawen dengan kelantanese chinese !
boleh ke orang sabah makan budu ?? hehe
tarikh tutup nie 31 May 2011..
lamee lagii.. leh pakat ramai2 join giveaway nie.. sebabnye...
hadiahnyee lumayan beb! handbag dengan jam tangan..
brand ?? rahsiaaa :)
klik sini kalau nak join.

orang orang yang bertuah di tag! jeng jeng jeng


ops ! jangan lupe kepade org2 bertuah di atas nie..
mention kan name saye sebagai referer,, hehe..
bukan nak pemes.. tapi syarat :)





13 March 2011

aku tak tengok TV selalu macam kau


yela yela.. aku sedar diri ini.
aku x mampu nak tengok tv selalu macam kau.
hostel aku tak ada tv. :(
cerite cerite baru kat TV semua mane aku penah tau lagi.
kalau balik pun aku selalu tengok astro beyond, x tgk channel bese2 nie. cehh ! haha
ayat sentap !


aku : weyh..sape ummu hani tu ?
bff : awek aku, kenape =)
aku : asal aku x penah tau ? sampai hati kau kan. tacing nie tacing.
bff : hehe, awek aku bute, tak kan aku nak cite kat kau. xpe lorh. ade hikmah sumenye nie.=)
aku : betol2 lah, kau nie suke menipu ngan aku.
bff : hahaha, tipu ape plak ? betol lah. awek aku bute, dia ade barah hati. aritu operation.puas ati?
aku : oo, asal kau x penah cite kat aku ? sorilah.. kau suke main2 ngan aku, tu yg aku x caye.
bff : watpe cite kat kau..menagih simpati, wat kau rase kesian kat aku.
tak pe lorh, aku dah besar..tak mau lah masalh nie jadi masalah orang lain.
aku terima je. kalau jodoh aku dengan die.insyallah aku jage dye sampai akhir hayat aku.
aku : kite kan kawan.tak bermakne kau cite tu menagih simpati. okay2, aku sokong kau.
wat yang terbaek untuk diri kau dan dia.
bff : kau belum penah rase ape aku rase. kalau kau ganti tempat aku baru kau tau.
kau tengok aku suke2, tapi dalam hati sape yang tau. aku buat hepi semate2 nk hiburkan hati aku.
pegi tengok dia, aku sedih, mak bapak dia lagi sedih. 20 tahun dianugerahkan mate utk melihat.
tapi sekelip mate je buta. camne dia nak teruskan hidup ? kau cakap kat aku.
aku : ye2, aku paham ape ko rase. ko kuatkan semangat ok. ckap kat awek ko,
kuatkan semangat ! so,skang dia camne ?
bff : syukur alhamdulilah, doktor cakap, operation nie kalau tak mati, jadi bute..
dia macam tu lah, dok dalam bilik jerit2.. tak boleh terime lagi. aku kene jage ati die je.
aku : hmm..ok lah, umor dia masih panjang. ade hikmah,cume tak nampak skang lagi.
ko tenangkan lah dia..jage dia elok2. aku rase dia takot org2 sekeliling dia x dapat terima
dia macam tu. kau kuatkan semangat dia.
bff : weii..aku x sanggup lah nak tipu lagi.
aku : tipu ape bndanye ko nie ??

korang dapat tangkap tak maksudnye ape ??
=
=
=
=
macam hammpeehh !
hidup2 aku kene tipu dengan bff aku tu.
aku punye lah bersemangat ckp elok2 kan, bagi die semangat...-.-
lepas tu die terus chat aku, dia cakap..
weyh2.. sori weyh..haha, tu cerite kat tv lah..haha
ummu hani tu tajuk cerite.. kau nie tak penah tengok tv ae ? haha!
haraam ! x pasal2 kene maki dia ngan aku..
geram betol.. mane lah kat hostel aku nie ade tv..
hadoiiiii... -.-

naseb baek aku dah kenal kau lame kan, dr tadika sampai sekarang.
naseb baek jugak kau bff aku. kalau tak..
siap kau aku cincang2 sampai lumat !

si gemok yg telah mempermain kan aku.
aku tolong ko pemes kat blog aku nie !
nanti blanje aku nasi ayam kak ti :)

p/s : kejadian nie berlaku beberape bulan yang lepas.. haha..
baru skang nk cerite kan.. hehe..









11 March 2011

Jom Santai Sekejap


yeah ! special award for me from Jom Santai Sekejap :)
dah lame weyh award nie.. sebulan dah ! skng baru nak amek kan.
hadoiii.. sori Jom Santai sekejap. byk naa masalah saye nie.. haha
masalah ke ?? teettt !

okay!
award nie dye bg kpd mereka2 yg telah memberikan impact yg besar kpd beliau. :)
x sangke.. bergune jugak aku nie eyh.. haha..
ape2 pun.. time kaseh yg x terhingge kpd Jom Santai Sekejap atas award yg bling2 nie.ouh ! i like it :)


beliau ckp boleh cite je ape2 pasal award nie.
ha ! meh sini.. aku nk goreng kasi garing cm selau aku wat time jawab exam :) HAHA
nk tau x.. first2 siyes aku x tau Jom Santai Sekejap nie pompuan ke laki.
penat belek2 profil dye.. xde ckp pun.. hadoii..
smpy aritu dh nk terckp 'time kaseh kak sbb award nie' tp, nsb bek x tertulis lg.
dptnye salah jantina.. mau maluuu aku...tp mmg salah pun.. haha

bile ntah.. aku komen post dye aku tny...
''nk tny something lah..dah lame nk tny...hehe..nk pgl JSS cik ke encik ?"
ayat kasi berbunge sikit, xkn nk tny awk nie laki ke pompan plak kan.haha
pastu dye jwb..
"igtkan dah tau sebelom nie, yana yana.. haha pggl encik pun bleh..tp klu bro lg sedap"
haha ! laki lah weyh, mati matian selame nie aku igtkan pompuan.. hadehhh..
sbb sume entry2 dye cm unik.. cam cam cam.. jiwe kepompuanan.. :) erkk..

korg sume try lah g bace entry2 dye.. siyes ! cam masuk ngn jiwe lah..
JSS nie mesti dlm ati ade taman kan ? kan ?
dah kawen lom ? haha, tetibe..
aku suke entry2 dye yg simple tp berinfo ! xde r pnjg berjela2...
bace pun x penat..sekejap je :)
eyh2, JSS.. nk request boleh x ?
wat lah entry about urself .
haha.. ala2 mcm artis gituu , nk request2 plak :)

p/s:dh lame x update, ayat cam hampehh ! otak dh beku. maaflah. baru nak asah balik nie kasi tajam.