yok klik klik

23 January 2011

JOM SANTAI BERSAMA BEN ASHAARI


JOM join segmen Bro Ben
header blog best
aku x rase header blog aku best..
tapi.. tapi.. mungkin best.. mungkin juge best dan best.. HAHA :p


Wah! wah ! header baru lah Bro Ben.. :)

*sape yg wat header tersebut ?
mesti lah saye yang wat sendiri. huhu..
hasil keje sendiri baru puas hati walaupun cm hape -.-

*perisian yg digunakan ?
perisian di laptop. haha
okay2.. gune photoscape je.. pastu saye gune pembaris.. haha.. pembaris tauuu!
yela.. mase mule2 berblog nie x tau ape2.. skali masuk header.. amek kauu.
besar gedabak dye kuar.. puas fikir nk wat cmne..
last2 dh x tau nk wat ape.. amek pembaris ukur je lah.. haha
padahal leh adjust size kan.. tu lah.. mengong skit..-.-
ukur kat screen laptop cm org gile, smpy mbr tegur..
ko ukur ape yana kat screen tu ?
aku ukur kebesaran screen aku nie.. -.-"

*maksud header tersebut ?
'rumah kayu oren'
dari kecik saye tinggal situ. banyak kenangan saye ngn arwah ayah kat situ..
kenangan kene kejar ngn mak dgn kayu.. haha.. kecik2.. bese lah..
tu sbb saye letak header gambar umah kampung tu..
dan lagi 1 sbb.. saye x malu nk tunjuk saye cume duduk kampung je :)
saye bangge menjadi org kampung ! *tetibe haha
dan yg paling penting....
bile bukak blog, tengok header..
mak !! nak balik umah ! :(

saye sayang rumah saye :)

*jangkamasa yg dimabil wat header tu ?
ntah lah ye.. lupe lah... tp rase cm lame je..
yela.. nk amek pembaris ukur2 sume tu.. haha.
agak complicated, sbb otak mengong x terfikir nk gune technology mase kini . cewahh !

*header blog lain yang anda suke tengok
suke tengok header blog chuu..
comel2 je... rase cm nk makan makan sume bnda tu.. hehe


mak saye soh tukar header baru..
dye ckp nape amek gambar umah xde langsir ??
=.='



20 January 2011

R.E.A.N.Y.S sorry

babe.. sebelom ape2 aku nk mintak maaf sangat kat korang.
kalau ape yg aku ckp nie wat korang terase ke ape..
aku mintak maaf sangat2 k..
hmm..

azie, ika, nabila, esah, abby..
aku x nk bff kite hilang cmtu je beb.. xkn lah REANYS tu atas nama je ?
xkan lah korang nk bnda tu hilang je ? lame dah beb kita berkawan.
aku rase korang lah kawan aku paling aku sayang dlm dunia nie.
hmmm..

aku bukan cari gadoh ke ape.. cume aku amek berat kat korang sume..
jgn lah pulak ckp aku menyebok.. ape gune kawan kan ?
ape kite penah janji dulu ? REANYS forever kan ?
kalau ade masalah.. cite lah.. jgn pendam sorg2..

aku nk ckp takot korang marah plak.. hmm
sebenarnye... aku terase beb.. aku terase cm bff kite nie dh x cm dulu..
ish ! klu aku tau lah.. mmg aku x nk hbeskan form 5 bile2..
nk tau nape ? sbb aku rase time tu lah fwenship kite sgt2 rapat n terlalu rapat..

mane2 pegi sume ade.. balik skolah slalu melepak dlu..
smpy sanggup x mkn time rehat sbb nk save dwet..
klu dulu2 sume cite tntg diri masing mesti sume akan tau..
dah xde rahsia g dah..
tapi sekarang
.
.
.
.
.
.
.
.
hmm..
wlupun kite sume jauh.. sumpah korang mmg aku sayang !
xde kawan lain yg phm aku selain korang.
xde sape2 leh gantikan korang.
xde sape selain korng yg igtkan aku time aku byk wat salah dulu.
xde sape selain korng yg sedarkan aku time aku lupe dulu.
xde sape selain korng yg bg aku semanangat time aku down dulu.
xde sape yg aku carik selain korang.

siyesly aku miss that moment dulu tu.
gelak same2.
makan same2.
belajar same2.
bergosip same2.
mengutuk same2.
berjalan kaki same2.
kene marah ngn cikgu same2.

korang..
aku sayang korang sangat2 !

sori k babe -.-


p/s: sori to all blogger.. entry kali nie agak len mcm -.-

13 January 2011

Blogger Gegarkan 'U'


first time join segmen Bro Ben nie.. haha
segmen khas okay! utk student ipta/ipts sahaje :)


image[3]


*aku x pasti nape aku leh mintak ipts, UNISEL.. huhu
ala.. mohon upu x lepas2.. lagi mau ckp x pasti -.-
tapi yg pastinye ! diploma in business management kos paling atas aku letak mase pilih2 dulu tu..
adelah kos yg BEST ! :)
dah tahun akhir pun... sem last punnn.. x sabar, x sabar..
"TOWARDS INDUSTRIAL EXCELLENCE"
promote unisel :) ~tetibe

*ouh! asal johor... johor darul takzim :)
unisel kat selangor kan.. aku dok johor..
tapi tiap2 mnggu aku balik johor... ala! sekangkang kera je ^^
umur... sweet 21.. wink wink !

*kenape saye suke kos bisnes ? sbb ianye BEST !
okay2.. sbb aku suke bisnes lah.. dulu2 form 5 amek pure science..
igtkan bakat nk jadi doktor ade.. tapi.............
aku lebih kearah duit..haha.. mate duitan kauuuuuu $_$

*cita cita opkos lah nak jadi businesswoman yg berjaye !
ade aritu, ade org ckp kat aku cmni
"oo.. kos bisnes.. nanti boleh lah bukak kedai runcit..
eyh! bukak kedai runcit pun leh kaye tau !"
erkk -.-'

10 January 2011

korang mmg terbaek . i loike :)

korang korang.. :)
aku sayang lah korang sume !
hehe... i appreciate it u know..
mase aku wat entry sakit kepale bagai nak hape tu...
ade jugak org2 caring kat aku kan..
bukan perasaan ke ape.. tp kenyataan ^^
ouh ! saye amat menghargai sokongan2 kalian semua..
*aku amek sesape yg komen entry tu :)

awk mmg sgt bagus ! selalu jd org pertame komen entry saye :)

awk byk membantu saye dlm meng 'reply' tu.. hehe

ouh ! akak mmg best ! mmg sgt best lah ! selalu komen2 entry saye kan... hehe
*akak lecturer ae ? :)

wlaupun kite baru mengenali... cewah ! haha.. tp anda x sombong kan..
saye comment anda, anda comment saye balik.. bagus2 :)

nasihat yg paling panjang n sangatt berguna ! time kaseh byk2.. saye suke bace entry2 anda.. best :)

kite pun baru kenal kan ? hehe.. time ksih sbb selalu kemari.. selalu kan ?? haha

lukisan anda.. peh ! mmg terbaek ! i like :)

petua tu mmg berkesan ke ? haha... agak pelik je.. :)
time kaseh lah sbb bg petua tu k.. ^^

kite pun baru kenal kan ? kan ? tp awk x sombong kan :) bagusss

peh ! saye mmg meminati anda punye entry... haha... terbaek lah bro !!!
entry2 lepas2 pun saye bace jgk tau.. haha
wat pertame kali lu komen yg agak dterima akal kat entry gua tu.. haha
*lu gua pulak :)

ko rajin bebenor tag akau kan.. haha... nti aku rajin aku wat k :p

tengok tengok.. betape aku menghargainye smpy sanggup wat link satu2 tauuu :)
korang semua mmg terbaek !
*yg xde dlm list.. korang pun terbaek juge !

dan..dan.. sakit kepale aku dah hilang !
tengok je muke mak.. sakit terus hilang :)

ha ! dengar sume kengkawan.. ini amat penting !
memandangkan skang aku ngh cuti mid term..
jadi... laptop aku dh x hiraukan sangat.. wahaha !
kerane..kerane... tv itu lagi penting !
jadinye..
aku jarang on9 n blogwalking..
sesape yg aku x terjah balik tu.. harap maaf lah ok..
aku bukan sombong ok !
cume... haha.. tv menguasai aku :)

selamat bercuti !!!!!!
haha.. ko je yg cuti lah yanaaa :)


06 January 2011

nyuut nyutt.. sakitnye !

neenong.. neenong.. neenong !
bunyi ambulans..
malam tadi.. peh !! kepale aku sakit.. sumpah sakit giler !
x penah aku rase sakit kepale cmtu skali...
errghhh !

aku igtkan lepas mandi.. sakit kepala tu ok..
sekali... hampeh ! makin teruk ade lah...
aku rase kepale aku terkejot kot kene air sejuk memalam bute tu..haha
ye2.. aku tau mandi mlm2 x elok.. tp apekan daya ku.. tu je yg mampu -.-"
sampai kan nk berus gigi pun aku kene kuatkan semangat.. korng phm x ? haha
yela... nk gosok gigi kan kene berus dgn sepenuh tenage..
gosok gosok gosok smbil kepale pun tergeleng2.. kan ? kan ?
tu lah gaknye mengeffectkan lagi kesakitan kepale tu..
ke korang selalu berus gigi kepale statik je ? haha ! bayangkan jappp.....


peh !! mmg aku x tahan giler malam tadi...
selalu aku sakit kepale kat atas kepale.. nie x.. kat belakang...
wooo... sumpah aku terseksa malam tadi...
berdenyut denyut nyuuut nyuut =.=
sampaikan aku baring pun kene meniarap.. x bleh nk telentang..
belakang kepale tu rase tertindih, makin sakit..
aku ururt2, tarik2 rambut aku pun makin sakit..
jadi.. langkah terakhir
=
=
=
=
=
=
mkn lah uphamol..
carik panadol xde.. nie je yg mbr aku ade..makan je lah.. huhu
sebenarnye aku x penah dgr bnda alah tu.. haha.. siyes jakun..
pil nie utk ape ? boleh ke hlngkan sakit kepale ?
haha.. agaknye mbr aku tu nk hentak2 je kepale aku kat dinding kan..uphamol pun x tau..


uish ! naseb bek bnda nie berkesan..
tapi agak lame lah nk tunggu keberkesanannye.. aku menahan dh mcm ape..
menanges2 bagai... call bf aku nanges2..
igt nak call mak aku.. tp dh tengah malam.. takot mak aku risau, kang dye plak yg sakit kepale.
risau mak ngn risau bf lain...
risau mak lagi kuat... naluri ibu kan lain.. cewaahh ! huhu


kalau lah unisel ngn johor dekat..
malam tu jugak aku soh mak aku dtg amek...
x larat dh nk tahan sakit..
dlm pale aku terbyg muke mak aku je soh tolong picitkan smpai tertidor..
tapi...... hmmm
unisel dengan johor bukan sekangkang kera..
mak !!!