yok klik klik

13 July 2011

sapa kata laju laju tak bagus

Assalammualaikum..


Ahad lepas aku pergi daftar masuk unisel semule, amek degree plak..
Otak aku kate soh belajar, jangan keje lagi. HAHA
tapi sekarang aku kat kampung, bukan kat hostel atau unisel..
malas nak pergi orientasi, baik kan aku ? haha..
aku rase, semua member aku yang dari unisel dulu, semua tak pergi orientasi :)
orientasi ? perlu ke ? cehh ! nanti aku kene ragging bangun awal.. grr !




dipendekkan cerite..
aku balik kampung semula tumpang membe aku..


abg membe aku yang bawak kete, aku memang tau die bawak kete laju giler !
sebelum naek, aku dah bace bismillah, ayat kursi, segala bagai lah.. haha
naek je highway.. peehhh !!
bawak plak triton, memang kene lah tu..
tengok kiri kanan macam zaasss zaasss je, sekali imbas je ! sumpah laju giler ! =.=
kembang kempis kembang kempis perot aku. *betul kan perumpamaan aku ni?
membe aku plak, naek je lah ape sekali pun, grenti pengsan !


tengok jam, dah pukul 11.15. nampak signboard 'tangkak'
aik ! dah sampai tangkak ? * wat bodo lagi.
aku kadang2 tengok jam, kire dah bape jam nie fail sikit.. haha
pukul 12.00 lebih sikit, signboard 'simpang renggam'..
10.00 (gerak,malam tau), 11.00, 12.00 lebih sikit... siap kire pakai jari lagi. baru 2 jam lebih.
mak aihhh ! dah sampai tol simpang renggam ke ? (pontian, kene masuk tol nie).
giler lah ! selalu aku 4 jam lebih baru sampai kot.. nie 2 jam lebih ! hebat hebat.
kirenye, 12.30 malam lebih sikit je dah sampai..
walaupun aku rabun, tak nampak meter die bawak berape..
tapi aku nampak jarum meter tu kearah mane -.-"
fuuhh ! jarum tu arah pukul 20minit . paham ?? ala.. dlm 140 lah cmtu...


peehh !! memang laju giler, sumpah aku buat2 macam tak nampak kiri kanan..
naseb baek abg membe aku nie cekap,
dari jauh die dah brek kalau kete depan brek. memang alert giler lah..
tapi yang aku suke, aku boleh sampai rumah cepat dari yang aku sangke !
alhamdulilah aku selamat sampai walaupun laju bukan main :)
conclusion nye, bawak lah laju2 lagi biar semua org tak tahan nak terkucil . HAHA !
*sikit pun aku tak tido mase dalam kete tu -.-"


p/s: time kaseh banyak2 bagi sesape yang rajin singgh sini
walaupun aku tak update2 :)




16 comments:

my sweet azza said...

waaaa~ dasyat la..
ni mesti kau naik dng abg reen eh...
hehehe~
ape2 pun..kau slmt sampai.. :)

kaklong said...

sebaik selamat sampai...!

ely bujosh said...

mesti bawk 160 ke ats to..sb sya bwk 140 smpai melaka awl 30 mnt jer..hehe..

MAPPIAU said...

perggghhhh kalah sumacher (eja main hantam je nih ;P) okeh hihihi

alhamdulillah selamat sampai hehehe

ok la tuh kalau nak sambung belajar, selagi otak mau belajar teruskan. Macam saye ni owh beku sudah hikhik

YOUsoF said...

Hehhe bertuah la dapat sampai rumah cepat walaupun perut terkembang kempis.. ;D

teringat pulak CEKAP, sekolah memandu masa kat KL dulu hehhe

jeely jelly said...

@my sweet azza
aah lah.. haha... laju giler.. rin plak keje tido je kan... tu lah.. alhamdulilah :)

jeely jelly said...

@kaklong
alhamdulilah lah kaklong.. selamat :)

jeely jelly said...

@ely bujosh
haha..yela kot... sy x nmpk meter tu.. tp mmg dalam 140,160 lah... huhu.. sbb laju giler.. naseb baek mlm..

jeely jelly said...

@MAPPIAU
haha..ntah.. aggap je lah betol ejaan tu.. heheha.. ha, alhamdulilah selamat sampai :)

tau xpe, mama irfan lain lah.. dah kawen.. xpe.. dah keje.. hehe

jeely jelly said...

@YOUsoF
haha.. untunglah kan... dengn hdung pun kembang kempis... haha

oo..kalau kat pontian,LONG LIFE.. haha.. panjang umur kan.. :)

Suhami Ahmad said...

wah gitoo...pasni atok kete ferrari leh?? ferari roshe.....erk

inspirasiizra said...

kalu bawak laju tapi cekap, ok kot
heee

Qaseh dalia adelia said...

mesti kaki terkial2 mcm tekan brek kang hahahaks

chuu muqhlis said...

x penah la pulak dgr perumpamaan tu weh hahaha., xpe. perumpmaan jeely :P
btw. all the best for degree ^^~

ARJUNA.Inc said...

haha..ceh..arjuna dlu..smggu orientasi...smggu 2 pergi tau..haah..tiap ari kna bgun kul 4..hadoii~~>..

YOUsoF said...

Hehe LONG LIFE.. Aminnn. ;)




*Dimanakah entry terbaharu anda? hehe