yok klik klik

05 June 2011

tua tua pun still sweet

assalammualaikum..

lokasi : di tepi pantai
masa : petang petang
keadaan : angin sepoi sepoi bahasa

auucchh !
semalam kan, mase aku tengah dating bergadoh aku nampak lah ade couple nie..
auuuwwww ! so suweeettt.. pakcik dan makcik.
duduk di tepi pantai di atas bangku. sambil angin bertiup sepoi sepoi bahasa..
korang tau diorg wat ape ? haaaa..
diorg melakukan satu adegan yang aku tak sangke..
pehh ! sumpah sweeeeeetttttt !


makcik nie kan.. die suapkan pakcik tu makan..
gune tangan okay.. pehh !!
aku tak pernah nampak pasangan veteran buat macam tu depan mate..
kalau dalam tv lain lah kan.. tak payah cite..
siyes aku tengok kan je.. romantik okay...
dah lah tepi pantai. pehh !
nak tangkap gambar takot.. haha. depan2 aku, naye je nanti..


tapi. kalau semua pasangan veteran macam nie kan bagus..
nie tak, ade yang nak kawen lain lah.. ape lah..
ishh.... pelik betol lah..
lagi2 kalau yang duda tu... korang perasan tak ?
gatal org tua yang dah tak ade pasangan dengan gatal remaja lain...
nie bukan aku pandai2 cakap ae..
dah terjadi depan mata aku sendiri..
isteri die dah lame meninggal dunia..
aku tak tau lah kenapa die macam nak sangat ade bini baru..
aku ckp kat mak aku.. "die tak kesian ke kat bini die yang dah meninggal tu ?"
memang lah tak salah kan nak berbini..
tapi cara die tak kene..
memang nampak sangat lain macam.
ish ! susah lah nak cakap..


tapi..tapi...
pakcik n makcik yang bersuap suap tu..
sumpah sweeettt ! grr
jeles boleh.. haha !




19 comments:

zacky786 said...

waaa... sweet kan.. awww :D i like

Cikgu Fikri said...

wah..
makcik pakcik ker?
betul2 sweet..
baguslah mereka..
er, tp mereka muhrim kan?

chuu muqhlis said...

jeles ngn pakcik nan makcik :P
nti bile jadi makcik jeely ley la try ekeke.. jokes ;D

jeely jelly said...

@zacky786
haha.. i like too... grr :)

jeely jelly said...

@Cikgu Fikri
eyh! muhrim lah kott.. x kan bkn muhrim nk wat cmtu plk.. muhrim muhrim...

jeely jelly said...

@chuu muqhlis
ha.. tu lah chuu... rase2 kalau pnjg umo.. nanti dah jd makcik nk wat cmtu jugak lah.. haha

Suhami Ahmad said...

jarang dapat jumpa cmtu kan...memang bertuah dpt tgk fenomena tu =)

MAPPIAU said...

hehehehe pakcik yang makcik tu memang suwiiit banget, memang salute ah kat dieorang kan.

Akak pun penah gak ngengade suap papairfan makan pakai tangan alih2 die malu2 pulak eeeiii ngade2 kan hahahahahhaa..

kakngah said...

kalau cople veteren buat camtu.. sweet jek nampaknya kan.. cer couple muda buat camtu... apa ko rasa?? ada rasa nak muntah tak?? kekekekekeke...

jeely jelly said...

@Suhami Ahmad
tau xpe.. tu yang saye tengokkan je.. haha..

jeely jelly said...

@Suhami Ahmad
tau xpe.. tu yang saye tengokkan je.. haha..

jeely jelly said...

@MAPPIAU
haha.. ngade2 ngn somi sendiri xpe kak... halal.. haha

jeely jelly said...

@kakngah
kalau couple mude, soh diorg kawen dulu baru wat cmtu depan umum.. haha

NICK IRFAN said...

wah! bersuap plak tu

nelly said...

aiseyman ! sweet tu ! cmner la nely .hehee

kayrul-shah said...

salam kenal...sweet nya. susah nak tengok org veteran sekarang still romantik mcm tue lagi

cunndaa said...

sweetnye....
masa muda2, mesti lg sweet kan..
smg psgn tu kekal mcm tu ke akhir hayat ^^

YOUsoF said...

Heheheh serius memang manisss lah mereka tu. Tapi kepada yang masih belum sah ikatan, jangan sekali-kali ikut perbuatan manis tersebut okeh! ;D


Patutnya mintak kebenaran nak amek gambar, ntah² pakcik tu pulak yang suapkan isteri dia.. ;)

ARJUNA.Inc said...

ad gak tau...laki yg mnggal istri..msa bini dia mnggal..mngis mcm dia pn nk mati sma...pas 2 mggu..da kwen len daa..=)