yok klik klik

21 May 2011

mari kite kuruskan badan


assalammualaikum..

BARU nak dekat dua bulan (baru kasi caps lock sikit haha) aku duduk rumah, berat dah naik.
giler lah ! kalau terus macam nie, mau jadi macam tong agaknye! grr!
mase sebelum habes study ritu, (anggap je lah 5 bulan yang lepas. aku lupe) berat aku 57.
tapi ! minggu lepas aku pergi timbang.. korang tau naik berape kilo !
ishhhhh ! terus jadi 61 !! sebulan naik sekilo.. mane boleh !


patot lah haritu aku pakai jeans rase ketat je.. ngek betol lah !
mak aku cakap..
ape tak nye gemok ! duduk rumah makan tido, makan tido .
dah tu.. nak wat ape lagi.. nak keje, hahaha. nanti mak aku tak ade kawan. HAHA !
nie mak aku ade cakap lagi.
pandai plak kau risau ae.. pergi lah bersenam ke, ape ke.
adoi ! giler tak risau.. aku nak pakai kebaye jadi pengapit nie.. haha !


dengan kesimpatian dari mak aku, bodek2 sikit, bising2 ngadu hari2 dah gemok..
aku mintak mak aku beli kan kasut sukan. haha..
gigih nie weyh nak kuruskan badan !
pergi kedai bajet nak beli kebaya, tapi tak ade bekenan..
tukar ! mak.. belikan kasut sukan ae.. kate soh bersenam :)


beli kat bata jeee.. brand power je.. nie pun diskaun 30%.
yela, nak bersenam je pun. buat ape nak pakai mahal2..
orang tak tengok kasut kau bawak bersenam.. orang tengok lain.. haa ?? teett !


semalam baru aku berjogging. sekarang, sume badan aku sakit !
nampak sangat sebelum nie tak pernah bersenam..
kaki aku nie.. adoi, macam kengkang pulak rasenye..
rengkah, tau tak ? bahase bandar kekejangan otot.
orang tamak, dah lepas jogging buat sit up plak.. ceehh !
rasekan.. sebijik macam orang lepas bersalin lah !
aku x pernah bersalin pun ae, tapi aku rase lebih kurang mcm ni lah gaaknye. haha


harini tak jogging.. hujan.. aku bantai tido je lah..
lagi pun aku jogging dekat...

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
korang teke lah ! haha
sape jawab betul, tepat dan cepat.
aku belanje topup RM 5 (jadi lah 5 hengget je. aku bukan buat contest pun. soh teke je.)
okay !! :)
hints: tak jauh dari rumah aku je :)

p/s:blogger je boleh jawab..haha
kawan2 aku kat fb ke kat mane..kalau bkn blogger..senyap2 suda :)

uwaa ! asal korang tak teke ? komen je yang banyak.. huhu.. ade yang teke sikit lagi nak tepat. teke balik.. haha.. aku nak bg 5 ringgit free2 je ni.. tak nak ke ??
*sentap nie.. grr (kalau ade yg tepat je aku terus inform,n wat entry pasal tu)
23/5/2011..aku baru edit nie.. cepat teke balik.

tutup !

19 comments:

kak long said...

kat kawasan umah jer!

ieda said...

haa tgk .. bila dah ada kasut sukan x jogging lak .. tidoo lak !

bangun2 joging2 lompat bintang kat dlm umah ok ape .. aib .. aibbbb kena rotan nie ..
ekekekkeke :))

FrOgGie gEnerAtioNs said...

weyh,yana..ko same dgn ak kot..ak pun bodek mak ak kasut sukan..hahahah

chuu said...

naj jawab, jogging atas tilam hahaha!!!
jeely, smngat sgt jogging ptot la sakit2 badan, terkejut agknya hihi :P

LeLy shuhada shaari said...

same la kite..udah ber...ratttt...

nub said...

tido boleh buat kurus jugak apa..

tido jaa takyah makan langsung..
haa kurus an..ahahah

miss Fyqa said...

bila dh lama x bersenam,sume org pun akan mengalami rasa yg sama, sume nak sengal2 badan.

:D

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

jom jogging sesama:DD
hehe, suh teka ehh?? no ideas la.. wuwuwuwuwu...

Syafiq Rosli said...

hehe..eh sm dah berat kite..kekeke..

EZAN IDMA said...

haha sae la kite naik bdn. gh diet ni

shafmechy said...

gud lu...byk2 minum air suam, jgn minum air bergula..=)

cunndaa said...

joging kat....
blog cunndaa...wakkakaa...
betul x? kikiki

Suhami Ahmad said...

Ha Jeely jogging kat belakang rumah!

shark said...

waaa..
kasut joging pun kaler pink yer..
teruskan usaha kamu:)

LUTFI SYAFIQ said...

saya tgh diet gak! hahaha. nak kurus mcm anda! heheh

YOUsoF said...

Waah 2 bulan dah boleh naik berat ek.. bagi la tips Yana, memang tengah usaha nak tambah KG ni.. ;D




rasenye jongging dekat dalam bilik.. betul kah?

hafiz hafizol said...

<-- nak sangat tambah berat badan pasal ringan sangat.. help me plis..

najat said...

aku rasa kau turun 58 kg hahah! alangkah bagusnya kau berjogging. sedar pon kau tuh pemalas bersukan! orang ajak dari dulu taknak! panas lah apalah!

FrOgGie gEnerAtioNs said...

ko jog dlm umah kau je..luas plak umah kau kan??heheh