yok klik klik

25 May 2011

ha... sori, salah nombor lah

assalammualaikum..


*What The Hell (lagu sedang berkumandang ) bunyi org call sebenarnye.. haha


eyh ! macam bunyi nset aku je ?? *dengar dulu dalam beberapa saat, betol ke tidak.
padahal dah lame nset tu berbunyi baru aku dengar..
macam nak ape aku bangun terus berlari nak angkat. tapi tak sempat.. -.-"
tak ade name, sape plak lah nie. nombor johor.
kalau nombor luar johor, konfem kawan2 U aku..
ala.. kalau penting mesti tepon balik kan.. biar je lah..

*sambung on9


*beberapa saat selepas tu


aik, orang nie tak tepon balik pun..
aku nie jenis yang nak tau.. aku misscall lah balik gune celcom org tu call kat maxis td.
misscall je, aku tak ade kredit.. haha.. pastu die call balik.. *lelaki

aku: helo..sape nie ? tadi awak ade call no 012******* kan ?

ntah: a'ah.. ye.. eyh ! nie bukan lelaki ke ?

aku: ha ? bukan lah. (padahal dah dengar tu suara pompuan grr! )

ntah: oo...saye igt lelaki, saye nak cari member saye..

maybe dulu member die gune no nie kott. kalau korang perasan,
maxis macam renew no yang sama tu, pastu die jual balik.. kann ?

aku : erm.. bukan lah.. salah no nie. ok lah ye..

ntah : eyh! jap2.. name awak sape ?

aku : haaaa ??!! awak nak cari member awk tu, name die sape ? (tergagap gagap aku jawab)

ntah : hmm.. kalau boleh tau nama awak sape ye ?

aku : haaa.. erm.. ok lah ae.. bye.
aku terus letak


* sesaat lebih lepas tu


tett tett tett bunyi message

"name awak sape ye ? "

ahh sudah, seboleh2 die nak tau name aku. siap send message lagi tu..
aku buat bodoh je, malas layan.


eleh ! sekarang nak usha pun gune taktik lame ke ? salah nombor lah konon. ceyh !!
kalau betol2 salah nombor, asal gigih sangat nak tau name ?
image takde kene mengena. melainakn comel ! haha
tapi..aku harap2 salah no lah tu agaknye.. die sambil menyelam minum air kott.
jangan lemas sudah...
*tak baik bersangke buruk kat orang.. cewaah ! haha


blogger lelaki.. korang ade mengamalkan taktik nie lagi tak ?
kalau ade baik tukar taktik lain.. haha


p/s: name awak sape ? name saye kak limah ..






30 comments:

nub said...

hikhik,. peminat meyhh

Alkisah said...

keke, nak ngorat laa tue.. ko kasi je link blog suruh dia follow.. keke

Suhami Ahmad said...

haish...itu taktik zaman tok kaduk dulu

adwafarahin said...

lame style! :P

jeely jelly said...

@nub
haha..peminat habess ..

jeely jelly said...

@Alkisah
ha..tu lah kan... untung2 trafik leh up sikit.. haha

jeely jelly said...

@Suhami Ahmad
haha.. nie mesti org2 yg x ikot perkembangn..

jeely jelly said...

@adwafarahin
kannnn... haha

ida zainal said...

dia nak ngorat awak lah nie, adeq maniss :) hee.

Syazwani Mazlan said...

hahaha. lawak tol :D

ieda said...

ahahhahah sabor je lahhh .. soree ko cam lelaki dik ekekek :))

Alkisah said...

hehe nak untung lagi suruh dia click iklan nuffnang miss jeely jelly..

chuu muqhlis said...

wiwiitt ., ade org nak usya jeely :D

jeely jelly said...

@ida zainal
haha..adeq maniss mau minyak brapa ? soploh, doploh, pe e e nuhh :)

jeely jelly said...

@Syazwani Mazlan
haha..ade lg kan org cmnie ..

jeely jelly said...

@ieda
eyh kak.. sore saye merduu tauuuu.. haha

jeely jelly said...

@Alkisah
ha, tu lah kan.. xpe2.. mane tau kot2 dye nak msg saye lagi.. mmg saye bg link blog nie je.. haha

jeely jelly said...

@chuu muqhlis
haa ! ntah2 chuu kot... haha

YOUsoF said...

blogger lelaki : tidak pernah guna cara ini. Tidak gentlemen.. ;D





tapi pompuan yang pernah tersalah topup adela.. sebab 1 nombor hujung je yang lain..

MAPPIAU said...

hahahaha memang tektik lame sungguh!!

eh tapi kalo jeely bagi tau name kak limah tu kat die konpem die yang letak telepon dulu nanti tuh hahahahaha

YanaMIB said...

ssh maxis mmg recycle je nombor dia..asben ai pn slalu dpt prank call gini..hehh semak tul! =.=

jeely jelly said...

@YOUsoF
kan.. x gentleman langsung ! huhu

ha ! saye selalu kott salah topup tu.. haha.. nak topup no sendiri, tertopup no bf.. no cple kan ? haha

jeely jelly said...

@MAPPIAU
hehe, mase tu saye lupe plak nak cakap name saye limah.. haha

jeely jelly said...

@YanaMIB
ha ! tu lah.. memang menyusahkan.. ntah ape2 je...

peep said...

nk menggatal je tuhh..
nyway , nama saya peep :)

aien said...

huhuuuu sume talian die recycle balekk, bkn maxis jekk wee ~~~

zacky ~786~ said...

hahaha..` mcm2.. taktik zmnn kuni ni.. :P

YOUsoF said...

haha itu takpe lagi no orang yang tersayang.. ;D kalau termasuk no sape² ntah. jawabnye halal jela.. hahha

FrOgGie gEnerAtioNs said...

cik jelly oii..ak pun kne jgkla..taktik lame..benci btol ak..xley nk tgk owg senang je kan..heheheh

ARJUNA.Inc said...

haha..sy arjuna seorag lelaki...x pernah gna cra tersebut..hehehhe