yok klik klik

06 May 2011

contest semua tentang empat


assalammualaikum

soriii cik penganjur..
lambat join walaupun cik penganjur dah tag saye awal2.. haha
nak join klik zon miss polka dot



1. 4 perkara describe about yourself
* manja. anak bongsu, bese lah kan.. huhu
* malas. malas banyak, rajin sikit je.. haha
* menang. tak nak mengaku kalah, lagi2 dgn bf sendiri..
kalau gadoh, jangan harap aku mengalah.. sampai Mr.F ckp aku keras kepale. haha!
* sensodyne. sensitip lah.. bak kate member2 aku, hati tisu.. huhu
kalau tengok cite sedih, sumpah aku nanges.. -.-

2. 4 nama manja kamu
* na. family aku memang panggil aku na dari dulu lagi.
kalau selain family yang panggil na, konfirm aku terus rase macam rapat dengan die.. :)
* ucu. dah ade anak sedare, diorg panggil ucu.. tak kan nak panggil makcik.
tak glemer lah aku macam tu.. haha !
* jel. kat sekolah menengah dulu diorg panggil jel. tp member2 rapat panggil yana.
* jeely. dulu2 mase sekolah rendah, member2 dengan cikgu panggil jeely.

3. 4 perkara baik yang kamu buat hari ni
* aku kalau dah lapar, tak tahan sangat.. aku rajin tolong mak aku masak.. haha..
* petang tadi aku main badminton dengan anak jiran.. kesian tengok die main sorang2.
pastu nak balik tadi.die ckp "esok kite main lagi ae kol 5" .. ahh sudah !
* hari nie aku mandi malam awal, kol 8 lebih.. selalunye lewaaattt sangat..hehe
so, tadi mak aku tak membebel lah :)
* aku tolong nenek aku cari tutup botol minyak angin die.. sbb aku tengok
die tertunduk2 cari bawak kerusi. baek kan aku.. hehehehe ^.^

4. tempat yang nak sangat pergi
* kubur arwah ayah aku. mase raye aritu aku tak pergi pun. -.-
al-fatihah untuk arwah Andik Makah bin Andik Nawawi.
* air terjun. dari kecik aku tak pernah pergi mandi mande. sile kesian.. -___-
* taman bunge. nak pergi piknik ala2 inggeris. weee.. bestnyee :)
* kenduri kawen. aku suke makan free ! haha.. lagi2 kalau nasi briyani kan.. peehhh !

5. 4 benda wajib bawa kalau keluar
* telepon. ade kredit ke takde, tu belakang cite. haha
* beg duit. dalam tu ade IC, duit, kad bank. tp, wat mase sekarang, duit tak bape nak ade..
so, sesape yang keluar dengan aku tu lah jadi mangse.. haha !
* kamera. saye dah ade dslr okay ! saje nak bergalak berlagak dengan orang lain.. haha ! sengal.
* minyak angin. aku selalu pening naek kete, lagi2 kalau driver mengalahkan pelumba F1 ... haish !

6. 4 perkara kamu buat sebelom join contest nie
* makan durian seulas seorang. sebab durian gugur sebijik je ! mak aku catu makan. huhu
* makan biskut cecah dengan milo.
* makan bubur sebab aku demam, tu yang makan durian sikit je.
abg aku ckp, nanti tak kuar sore esok kang kalau makan durian bebanyak. lagi pun durian sebijik je -.-
* makan biskut cecah air teh. aku kacau mak aku makan tadi. haha
sume makan kan ? hadoii.. macam mane nak diet -.-

7. 4 orang paling kamu sayang di dunia ini
* aku sayang pencipta aku, tuhan yang maha esa, Allah s.w.t
* arwah ayah aku. kadang2 aku macam tak dapat terime lagi, die dah takde. :'(
al-fatihah untuk arwah ayah.
* mak aku.. hari ahad nie mother's day kan ? aku nak mintak abg aku duit, beli kek untuk mak :)
* family dengan bf aku.. hehe.. macam terlebih 1 je kan ?
cik penganjur, anggap je lah 4 okay... ^^

8. 4 jenis ragam manusia kamu jumpa hari nie
* ala cik penganjur, saye tak keluar rumah harini . demam kan.. huhu
nak cite ragam orang dalam rumah nie, same je.. huhu.. sorii cik penganjur..

9. 4 misi yang mesti kamu capai dalam tahun ini
* aku nak ganti puase sebelom puase nie.. arghh ! banyak tol dugaan...
* aku mesti, perlu, kene kuruskan badan. sebabnye aku kene jadi pengapit bulan 6 nie. akak tu suruh aku pakai kebaye.. huh !
* pergi kelas buat cup cake. senang.. nanti nak kawen, tak payah tempah. boleh buat sendiri. jimat !
* kumpul duit sebelom aku sambung degree julai nanti.

10. 4 habit buruk kamu
* kalau nak tidur, mesti kene goyangkan kaki dulu.
* malam mandi lewat, siang pun mandi lewat.. nak petang baru mandi. hmm.. -.-
nie demam, mak aku cakap mandi tak betol.. huhu.. yelah tu mak.... saje je kan..
* tidur lewat, bangun.. ape lagi.. tak kan awal plak kan -.-"
* tengok tv memalam bute.

11. 4 perkara yang kamu fobia
* ulat. sumpah geliiiii.. eeeuuww.. meremang2 bulu roma aku kalau nampak ulat. ish!
* air laut yang baru pasang. kan leh nampak ombak die tu.. dengan bunyi ombak yang kuat.
* tak suke tido sorang2. nanti aku dengar macam2, takot !
sekarang nie pun aku tido dengan mak n nenek aku. haha.
* makan pucuk paku, sebabnye aku pernah jumpe ulat dalam tu.. eee ! samapai sekarang aku tak makan.

12. 4 sebab join contest nie
* name aku tersenarai dekat list tag cik penganjur .. bangge okay :)
* same tarikh besday aku, 4 march 1990 :)
* nak support usaha cik penganjur + mengeratkan silaturrahim :)
* saye nak menang contetst nie . okay, set ae cik penganjur :)


mereka yang bertuah untuk di tag :



5 comments:

cik fiqa said...

itz ok..hehe..btw,thanks for join the contest..for futher info,always follow up my blog ok... :)

YOUsoF said...

Rajin Cik UcuJeelyJelana kita sorang ni.. (jgn mara ye) ;D



Sila tukarkan perkataan malas tu kepada rajin ok, sikit² pun takpe..





Yana sendiri pun tau mandi lewat tak bagus kan, so pandai² cepat time tu ye.. awalkan 5 minit tiap hari pun ok je kot.. ;)

jeely jelly said...

@cik fiqa
ok !!! :)

jeely jelly said...

@YOUsoF
haha,,tu yang payah nak tukar..x tau nape. huhu

tu lah.. mak saye pun dah bising... tp ntah lah.. saye x tau r nape.. tp saye akan cepatkan nanti.. :)

YOUsoF said...

1st thing set betul² dalam kepala then U'll do it.. chewah..




good².. Sebab pernah terbaca kes sorang pompuan ni selalu mandi lewat, lama pastu dapat sakit, badan lumpuh kot.. Just nak kongsi.