yok klik klik

20 April 2011

eyh, blog kene delete kalau gune YAHOO ?

assalammualaikum

korang ! korang !
betol ke nie haa ?
tadi pergi blogwalking..
terjumpe entry pasal blog akan di delete kalau gune akaun YAHOO .
klik sini untuk maklumat lanjut.
betol ke ?
uissh ... kalau betol... naye lah.. habes lah.. blog tu !
asal tak facebook ke ape ke...

nie bagi sesape yang tau dan sure habes !
aku nak tanye nie..
betul ke benda nie ?
betol ke sape2 gune akaun YAHOO kene tukar ke GMAIL
dari mengelakkan blog di delete ?
sape pasti akan jawapannye..
tolong lah bagi tau ye..
amat memerlukan!
urgent !

lepastu plak.. sesape dah ubah akaun YAHOO ke GMAIL..
serta merta orang yang die dah follow akan hilang
a.k.a
dekat dashboard kosong .
so..terpakse follow semula..
sape2 yang tau..
tolong lah sure kan yee..


22 comments:

chuu said...

chuu ade baca gak tp x sure a betol tak., luckily chuu mmg pakai akaun gmail .,

Jeely jelly said...

@chuu
ala chuu.. saye gune yahoo.. dah cuak je nie.. huhu

nub said...

ceq guna yahoo gak.. lau hilang mmg maleh aa nak men blog dah. haha

Jeely jelly said...

@nub
haha.. ape lah.... :p

nelly said...

dengar cerita cmtu ~

Jeely jelly said...

@nelly
tapi betol ke x erk ?

MAPPIAU said...

salah sorang kawan blogger saye pun ade gunakan akaun yahoo jugak, then skang ni tengah dalam proses nak tukar adress gmail pulak, tapi tu la sampai skang ni belum berjaya dapat tukar lagi padahal dah ikut dah step care2 nak tukar tuh camne, tapi still jugak tak lepas lagi nak tukar ade jer errornyer huh.

Along Tapa said...

kalo ikutkan tak hilang..sebab ramai jek aku tengok blogger yang lama-lama pakai akaun yahoo tapi tak hilang...tapi taktaula aku kalo diorang dah backup...

yang pasal follower tu memangla..sebab widget follow tu dia connect melalui email...so kalo email dah lain, kena kutip barula...

Gorengbaek - retailing: pompuan pun ada pantang...bukan jantan jek....

Hangit Habis dah - Malware attack kat GB?wtf?

Kerat Senget - Ta Perlu Tanya Kao

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.jalan2 bw sini..:)
Free2 jalan2 blog saya eh^^
http://frommetoyou85.blogspot.com/
Sudi2 jenguk ye (^____^)

zacky ~786~ said...

nasib den guna gmail ~ hehe

Amirrah Zawani said...

adehh.. i pun guna yahoo.. kenapa dorang buat nk kena tukar2 pulak.. menyusahkan betullah.. =_=

jomsantaisekejap said...

Mungkin rumours saja kot macam pasal facebook dulu yang nak close tapi tak jadi.
Sy pun pakai yahoo dan masih pakai yahoo.
But to be precaution, yana just export blog to you or thumb drive just for back up dan if anything happen, just buat blog dengan email baru dan import balik file yang yana dah save tadi...benda tu semua ada dalam dashboard..

But frankly, I dont think so :-)

ieda said...

DIK YG HILANG FOLLOWER TU KALAU KITA CREATE ACC GMAIL YG BARU

asal lak akak guna font besar tuu ekekek

haa kalau dah ada ac gmail just tukar utk gune jer .. setahu akak lah .. kalau create acc gmail baru je follower tu akan ilang .. wallahualam huhuh

akak dah tukar !!

syaf said...

entah...pakai yahoo ok ej skung..tak tau ler pas ni die betul2 delete ke

TuN-eJaM said...

xde pon.. my blog oso ude yahoo..
xda kna delete pon..
=,=

adan said...

wah.. biar betul ni.. sy pakai tahoo gak..

YOUsoF said...

Dah ubah minggu lepas.. Memang para followers akan tertinggal di emel yang lame..

takut kena delete punya pasal, terus tukar.. takpe la.. boleh cari balik pasni slow²...

Qamarul said...

yeker? saye tak actly tak phm sgt laa benda2 tue.
kalau btul2 la delete.
stop blog terus laa.. hahaha malas dah

miss lolly a.k.a luvfareda said...

hauahuaahau! sebbaik pakai gmail. tapi jgn pcaye sgtt.

adwafarahin said...

aah mmg ade

adwa da tuka,mmg leceh sket la..hurmm

HonEyBuNNy said...

ila xtukar pun ke gmail...still guna yahoo neh...adeh....

cunndaa said...

wah...cunndaa pun pakai yahoo nie..cuak jugak..heheee...