yok klik klik

13 March 2011

aku tak tengok TV selalu macam kau


yela yela.. aku sedar diri ini.
aku x mampu nak tengok tv selalu macam kau.
hostel aku tak ada tv. :(
cerite cerite baru kat TV semua mane aku penah tau lagi.
kalau balik pun aku selalu tengok astro beyond, x tgk channel bese2 nie. cehh ! haha
ayat sentap !


aku : weyh..sape ummu hani tu ?
bff : awek aku, kenape =)
aku : asal aku x penah tau ? sampai hati kau kan. tacing nie tacing.
bff : hehe, awek aku bute, tak kan aku nak cite kat kau. xpe lorh. ade hikmah sumenye nie.=)
aku : betol2 lah, kau nie suke menipu ngan aku.
bff : hahaha, tipu ape plak ? betol lah. awek aku bute, dia ade barah hati. aritu operation.puas ati?
aku : oo, asal kau x penah cite kat aku ? sorilah.. kau suke main2 ngan aku, tu yg aku x caye.
bff : watpe cite kat kau..menagih simpati, wat kau rase kesian kat aku.
tak pe lorh, aku dah besar..tak mau lah masalh nie jadi masalah orang lain.
aku terima je. kalau jodoh aku dengan die.insyallah aku jage dye sampai akhir hayat aku.
aku : kite kan kawan.tak bermakne kau cite tu menagih simpati. okay2, aku sokong kau.
wat yang terbaek untuk diri kau dan dia.
bff : kau belum penah rase ape aku rase. kalau kau ganti tempat aku baru kau tau.
kau tengok aku suke2, tapi dalam hati sape yang tau. aku buat hepi semate2 nk hiburkan hati aku.
pegi tengok dia, aku sedih, mak bapak dia lagi sedih. 20 tahun dianugerahkan mate utk melihat.
tapi sekelip mate je buta. camne dia nak teruskan hidup ? kau cakap kat aku.
aku : ye2, aku paham ape ko rase. ko kuatkan semangat ok. ckap kat awek ko,
kuatkan semangat ! so,skang dia camne ?
bff : syukur alhamdulilah, doktor cakap, operation nie kalau tak mati, jadi bute..
dia macam tu lah, dok dalam bilik jerit2.. tak boleh terime lagi. aku kene jage ati die je.
aku : hmm..ok lah, umor dia masih panjang. ade hikmah,cume tak nampak skang lagi.
ko tenangkan lah dia..jage dia elok2. aku rase dia takot org2 sekeliling dia x dapat terima
dia macam tu. kau kuatkan semangat dia.
bff : weii..aku x sanggup lah nak tipu lagi.
aku : tipu ape bndanye ko nie ??

korang dapat tangkap tak maksudnye ape ??
=
=
=
=
macam hammpeehh !
hidup2 aku kene tipu dengan bff aku tu.
aku punye lah bersemangat ckp elok2 kan, bagi die semangat...-.-
lepas tu die terus chat aku, dia cakap..
weyh2.. sori weyh..haha, tu cerite kat tv lah..haha
ummu hani tu tajuk cerite.. kau nie tak penah tengok tv ae ? haha!
haraam ! x pasal2 kene maki dia ngan aku..
geram betol.. mane lah kat hostel aku nie ade tv..
hadoiiiii... -.-

naseb baek aku dah kenal kau lame kan, dr tadika sampai sekarang.
naseb baek jugak kau bff aku. kalau tak..
siap kau aku cincang2 sampai lumat !

si gemok yg telah mempermain kan aku.
aku tolong ko pemes kat blog aku nie !
nanti blanje aku nasi ayam kak ti :)

p/s : kejadian nie berlaku beberape bulan yang lepas.. haha..
baru skang nk cerite kan.. hehe..









38 comments:

najat said...

hahahha!! yana kau jie.. ish3...taw la ade astro. hahha!

ieda said...

ekekkekek sabor jerlah wehhh .. bff tipu yer .. :)

Amy Syaquena said...

hahaha..sabar je la..

Jeely jelly said...

@najat
nape ? ko xde astro ke ? haha

Jeely jelly said...

@ieda
haha, mmg die kene kak time tu.. sesedap rase dye menipu kan.. haha

Jeely jelly said...

@Amy Syaquena
haha, tu lah, naseb bek kawan ..

jomsantaisekejap said...

Bff awk tu boleh dicalunkan dalam katogeri pelakun harapan pada masa akan datang....memang sesuai melakukan watak orang yang menagih simpati...berkesan.
Awk pulak, memang sesuai bawak watak cerita Lu'lu 2...emmm tak pelah, cerita kat Astro jugak tu.
Apa2 pun...good luck in yr exam.

NICK IRFAN said...

hahahaha sian awk! hehehe

cemomoi said...

memang takdan tengok tv

niesz said...

niesz dulu time duk ostel pun mcm tu, selalu je ketinggalan sbb jarang giler dpt tgk tv..

nelly said...

Haha ,,
nelly memang tengok tv .tapi , kadang2 .

Jeely jelly said...

@nelly
saye pun same... tu yg jd cmni.. haha

Jeely jelly said...

@niesz
patotnye dye sediakn 1 umah 1 tv kan ? haha

Jeely jelly said...

@jomsantaisekejap
haha, bile saye bace balik.. saye rase cm org bdoh plk.. haha... lawak2... sume cite x tau..
hee.. tenkiu bro ! :)

sayangku said...

sengal tol bff ko tu yana. haha

weh, aku ada tag ko. silakan buat, jgn malu2 haaaaaaaa

Jeely jelly said...

@NICK IRFAN
tau xpe..kesian sy dpermainkan.. huhu

Jeely jelly said...

@cemomoi
haha, tu lah.. dan dan je nk tgk tv kat hostel.. mmg x lah.. huhu

mizi said...

hu3...

Henry Zackery said...

cian die...hehe :)

Gambar Artis Tanpa Make Up

mie said...

tiba2 terglemer kat cni..
eheheheee

BIONIC WOMEN said...

Sabou jerlah dapat BFF camnih..
dan, dan ngaku awek..hahahaha..

Jeely jelly said...

@sayangku
haha, dye mmg sengl pun... huhu..
aku nk amek tag yg cuple tu lah... yg ko tag nie x nak.. boleh gitu ? hehe

Jeely jelly said...

@mizi
huhu

Jeely jelly said...

@mie
haha,, tu yg mintak dia belanje nasi ayam :)

Jeely jelly said...

@BIONIC WOMEN
tau xep.. dan dan je ngaku awek. pastu saye pun g pecaye.. haha

akubersamaCahya said...

hahaha.. kesian sgt jeely.. ^^v

EB said...

Salam..
Hehehe...
EB pn xda tv...
EB ada MB je dgn P1Wimax...
Tu la tmn setia EB...
Nasib baik Ustaz Hasrizal bgtau pasal HANI ni..
Lau x taula aku pasal HANI ni...
btw cerita ni mmg best..
Sebuah drama yg tiada watak jahat...

Faziera said...

hahaha sabar je la...^__^

1st time here and follow sini..hee

Jeely jelly said...

@akubersamaCahya
huhu.. mmg saye patot dkesiankan pun.. huhu

Jeely jelly said...

@EB
wkmslm :) tapi saye nie mmg lngsng x tgk tv.. haha.. kat internet pun sasye x tgk.. huhu

Jeely jelly said...

@Faziera
kalau x sabar, mmg lumat budak tu.. haha
ouh ! welcome :)

shiqin said...

tanx singgah blog shqn..
blog ni cantek ler !!
:)

p/s: suratan atau kebetulan widget bee sme lah.

Qaseh dalia adelia said...

haha sabar je lah ... dear tak tgk tb tulah ...haha

y-A-n-A said...

hehe.. kesian tol.. :DD

YOUsoF said...

Hahaha nasib baik aku paham penceritaan peipuan ni.. ;DD



makin pemes gak la Kedai Kak Ti Pasni.. hehe

Opah Kentang said...

sengal je :p

MAPPIAU said...

errrmmmm errrmmm nak tumpang gelakan boleh tak?? errrm errrmm oh tak tahan!! wakakakakkakaaka

adeh adeh sian sungguh la haih :P hiks sabar jela yea hihihi

manggosteen said...

kakakaka..awek tu berbahagi kasih byk kot..ramai ngaku dia awek skang ni..kekeke