yok klik klik

13 July 2011

sapa kata laju laju tak bagus

Assalammualaikum..


Ahad lepas aku pergi daftar masuk unisel semule, amek degree plak..
Otak aku kate soh belajar, jangan keje lagi. HAHA
tapi sekarang aku kat kampung, bukan kat hostel atau unisel..
malas nak pergi orientasi, baik kan aku ? haha..
aku rase, semua member aku yang dari unisel dulu, semua tak pergi orientasi :)
orientasi ? perlu ke ? cehh ! nanti aku kene ragging bangun awal.. grr !




dipendekkan cerite..
aku balik kampung semula tumpang membe aku..


abg membe aku yang bawak kete, aku memang tau die bawak kete laju giler !
sebelum naek, aku dah bace bismillah, ayat kursi, segala bagai lah.. haha
naek je highway.. peehhh !!
bawak plak triton, memang kene lah tu..
tengok kiri kanan macam zaasss zaasss je, sekali imbas je ! sumpah laju giler ! =.=
kembang kempis kembang kempis perot aku. *betul kan perumpamaan aku ni?
membe aku plak, naek je lah ape sekali pun, grenti pengsan !


tengok jam, dah pukul 11.15. nampak signboard 'tangkak'
aik ! dah sampai tangkak ? * wat bodo lagi.
aku kadang2 tengok jam, kire dah bape jam nie fail sikit.. haha
pukul 12.00 lebih sikit, signboard 'simpang renggam'..
10.00 (gerak,malam tau), 11.00, 12.00 lebih sikit... siap kire pakai jari lagi. baru 2 jam lebih.
mak aihhh ! dah sampai tol simpang renggam ke ? (pontian, kene masuk tol nie).
giler lah ! selalu aku 4 jam lebih baru sampai kot.. nie 2 jam lebih ! hebat hebat.
kirenye, 12.30 malam lebih sikit je dah sampai..
walaupun aku rabun, tak nampak meter die bawak berape..
tapi aku nampak jarum meter tu kearah mane -.-"
fuuhh ! jarum tu arah pukul 20minit . paham ?? ala.. dlm 140 lah cmtu...


peehh !! memang laju giler, sumpah aku buat2 macam tak nampak kiri kanan..
naseb baek abg membe aku nie cekap,
dari jauh die dah brek kalau kete depan brek. memang alert giler lah..
tapi yang aku suke, aku boleh sampai rumah cepat dari yang aku sangke !
alhamdulilah aku selamat sampai walaupun laju bukan main :)
conclusion nye, bawak lah laju2 lagi biar semua org tak tahan nak terkucil . HAHA !
*sikit pun aku tak tido mase dalam kete tu -.-"


p/s: time kaseh banyak2 bagi sesape yang rajin singgh sini
walaupun aku tak update2 :)




10 June 2011

1st GA RIENA & IBU

assalammualaikum...





cam bese, dah sedap buat pekasam baru nak join :)
okay, GA nie dianjurkan oleh kak ieda.
sape nak join klik sini.

akak soh teke besday riena berape hb ae ??
hmmm...
11 JUN kott.. hehe.. men blasah je nie :)



tarikh tutup
30 jun 2011


insan bertuah yang di tag :)

aku tak kire ! kau kene join jugak.. grr.. :)


tak sempat join contest bff tu kan ? ape kate join nie :)


p/s:lame tak update.. mood hilang. HAHA


08 June 2011

contest friends forever

assalammualaikum

ha ! nak join contest .. dah lame aku wat pekasam contets nie..
hari2 aku ingat, sebab takot terlepas due date.. haha

disuruh dipakse men join oleh cik elisya dak kecik !! haha
dianjurkan oleh shafmechy.. smpai sekarang aku tak tau nak sebut name die camne..
heeee..sori tuan penganjur... berbelit lidah nie haa..
nak join klik sini





jeng jeng jeng..
ini dia gambar kami kami kami :)



REANYS


gambar nie mase raye tahun lepas..
orang lain beraye rumah ke rumah, kitorang beraya ke jusco.. haha !
stress tak dapat duit raye, tu yang baek hati pergi bagi duit raye kat kfc jusco plak :)
pergi jusco makan kfc je ?? haha.. jadi lah..

ouh. kenape ade reanys tu ae ?
sebabnye.
..........................................................Rabiatul
..........................................................Esah
..........................................................Azie
..........................................................Nabila
..........................................................Yana
..........................................................Syafiqah

got it ?? :)
ouhhh... okay2... kitorang tau kitorang kreatif sampai tercipta name tu..
takpe, takpe, tak payah puji2.. haha *nada riak disitu . HAHA !

dari name dah nampak memang kitorang rapat kan?
yes ! kitorang memang bff.. since 3/01/2007 until now
mase 2007 nie form 5, memang sangat sangat sangat rapat.
memang aku tak boleh lupe lah memory tu semua.. :)



nak tag :

tarikh tutup:
19 jun 2011 (11:59 mlm)


mane lah tau kot kot bertuah sangat kan,, boleh menang..
saye nak baju nie tau tuan penganjur.. cardigan nie cantek ! grr ! :)


sponsor hebat dari DropletHouse

p/s: rindu reanys, lame tak jumpe..
siyesly, walaupun ramai kawan2 aku yang baek.. tapi korang yang paling terbaek bg aku.
sayang korang semua.. ingat janji2 kite.. reanys never ends..

05 June 2011

tua tua pun still sweet

assalammualaikum..

lokasi : di tepi pantai
masa : petang petang
keadaan : angin sepoi sepoi bahasa

auucchh !
semalam kan, mase aku tengah dating bergadoh aku nampak lah ade couple nie..
auuuwwww ! so suweeettt.. pakcik dan makcik.
duduk di tepi pantai di atas bangku. sambil angin bertiup sepoi sepoi bahasa..
korang tau diorg wat ape ? haaaa..
diorg melakukan satu adegan yang aku tak sangke..
pehh ! sumpah sweeeeeetttttt !


makcik nie kan.. die suapkan pakcik tu makan..
gune tangan okay.. pehh !!
aku tak pernah nampak pasangan veteran buat macam tu depan mate..
kalau dalam tv lain lah kan.. tak payah cite..
siyes aku tengok kan je.. romantik okay...
dah lah tepi pantai. pehh !
nak tangkap gambar takot.. haha. depan2 aku, naye je nanti..


tapi. kalau semua pasangan veteran macam nie kan bagus..
nie tak, ade yang nak kawen lain lah.. ape lah..
ishh.... pelik betol lah..
lagi2 kalau yang duda tu... korang perasan tak ?
gatal org tua yang dah tak ade pasangan dengan gatal remaja lain...
nie bukan aku pandai2 cakap ae..
dah terjadi depan mata aku sendiri..
isteri die dah lame meninggal dunia..
aku tak tau lah kenapa die macam nak sangat ade bini baru..
aku ckp kat mak aku.. "die tak kesian ke kat bini die yang dah meninggal tu ?"
memang lah tak salah kan nak berbini..
tapi cara die tak kene..
memang nampak sangat lain macam.
ish ! susah lah nak cakap..


tapi..tapi...
pakcik n makcik yang bersuap suap tu..
sumpah sweeettt ! grr
jeles boleh.. haha !




25 May 2011

ha... sori, salah nombor lah

assalammualaikum..


*What The Hell (lagu sedang berkumandang ) bunyi org call sebenarnye.. haha


eyh ! macam bunyi nset aku je ?? *dengar dulu dalam beberapa saat, betol ke tidak.
padahal dah lame nset tu berbunyi baru aku dengar..
macam nak ape aku bangun terus berlari nak angkat. tapi tak sempat.. -.-"
tak ade name, sape plak lah nie. nombor johor.
kalau nombor luar johor, konfem kawan2 U aku..
ala.. kalau penting mesti tepon balik kan.. biar je lah..

*sambung on9


*beberapa saat selepas tu


aik, orang nie tak tepon balik pun..
aku nie jenis yang nak tau.. aku misscall lah balik gune celcom org tu call kat maxis td.
misscall je, aku tak ade kredit.. haha.. pastu die call balik.. *lelaki

aku: helo..sape nie ? tadi awak ade call no 012******* kan ?

ntah: a'ah.. ye.. eyh ! nie bukan lelaki ke ?

aku: ha ? bukan lah. (padahal dah dengar tu suara pompuan grr! )

ntah: oo...saye igt lelaki, saye nak cari member saye..

maybe dulu member die gune no nie kott. kalau korang perasan,
maxis macam renew no yang sama tu, pastu die jual balik.. kann ?

aku : erm.. bukan lah.. salah no nie. ok lah ye..

ntah : eyh! jap2.. name awak sape ?

aku : haaaa ??!! awak nak cari member awk tu, name die sape ? (tergagap gagap aku jawab)

ntah : hmm.. kalau boleh tau nama awak sape ye ?

aku : haaa.. erm.. ok lah ae.. bye.
aku terus letak


* sesaat lebih lepas tu


tett tett tett bunyi message

"name awak sape ye ? "

ahh sudah, seboleh2 die nak tau name aku. siap send message lagi tu..
aku buat bodoh je, malas layan.


eleh ! sekarang nak usha pun gune taktik lame ke ? salah nombor lah konon. ceyh !!
kalau betol2 salah nombor, asal gigih sangat nak tau name ?
image takde kene mengena. melainakn comel ! haha
tapi..aku harap2 salah no lah tu agaknye.. die sambil menyelam minum air kott.
jangan lemas sudah...
*tak baik bersangke buruk kat orang.. cewaah ! haha


blogger lelaki.. korang ade mengamalkan taktik nie lagi tak ?
kalau ade baik tukar taktik lain.. haha


p/s: name awak sape ? name saye kak limah ..






24 May 2011

aku cakap, aku buat

assalammualaikum...

dah lah.. aku penat nak tunggu lagi.. haha
(nak tau bace sini)
korang nie.. macam tak caye je aku nak bagi topup 5 hengget..
kalau aku cakap nak bagi,mesti aku buat punye..
ape ? sikit sangat ? tu je aku mampu.. haha
ouh.. maybe orang sekarang dah maju, pakai line , bbm.. huhu
tak maen lah topup2 nie.. aee ? kann ?


okay lah.. aku nak bagi topup RM 5 nie dekat
=
=
=
=
=
kak long ! yeaa !!! harap2 kak long gune topup..huhu
sebab kak long komen paling awal (orang 1st) dan betul tapi tak tepat.. huhu,tp kak long paling layak
yela..yang lain aku soh teke, korang komen je..
ade yang teke tak betul.. huhu
ade yang betul tak tepat dan lambat
grrr.. korang nie...


ha! meh sini aku bagitau..
aku joging sebenarnye dekat
=
=
=
=
=
=
=
=
sekeliling rumah aku..
tepi kiri kanan,depan,belakang.
aku berlari sekeliling rumah.
kawasan tepi rumah aku nie luas.
tak bleh nak amek pic rumah dr atas,
aku tak cukup duit nak beli helikopter lagi.. haha


p/s: aku pun pakai line sebenarnye. tp maxis lah.
tapi line kene bar,tak bayar2.. grr !
so..backup, gune celcom prepaid.. haha

21 May 2011

mari kite kuruskan badan


assalammualaikum..

BARU nak dekat dua bulan (baru kasi caps lock sikit haha) aku duduk rumah, berat dah naik.
giler lah ! kalau terus macam nie, mau jadi macam tong agaknye! grr!
mase sebelum habes study ritu, (anggap je lah 5 bulan yang lepas. aku lupe) berat aku 57.
tapi ! minggu lepas aku pergi timbang.. korang tau naik berape kilo !
ishhhhh ! terus jadi 61 !! sebulan naik sekilo.. mane boleh !


patot lah haritu aku pakai jeans rase ketat je.. ngek betol lah !
mak aku cakap..
ape tak nye gemok ! duduk rumah makan tido, makan tido .
dah tu.. nak wat ape lagi.. nak keje, hahaha. nanti mak aku tak ade kawan. HAHA !
nie mak aku ade cakap lagi.
pandai plak kau risau ae.. pergi lah bersenam ke, ape ke.
adoi ! giler tak risau.. aku nak pakai kebaye jadi pengapit nie.. haha !


dengan kesimpatian dari mak aku, bodek2 sikit, bising2 ngadu hari2 dah gemok..
aku mintak mak aku beli kan kasut sukan. haha..
gigih nie weyh nak kuruskan badan !
pergi kedai bajet nak beli kebaya, tapi tak ade bekenan..
tukar ! mak.. belikan kasut sukan ae.. kate soh bersenam :)


beli kat bata jeee.. brand power je.. nie pun diskaun 30%.
yela, nak bersenam je pun. buat ape nak pakai mahal2..
orang tak tengok kasut kau bawak bersenam.. orang tengok lain.. haa ?? teett !


semalam baru aku berjogging. sekarang, sume badan aku sakit !
nampak sangat sebelum nie tak pernah bersenam..
kaki aku nie.. adoi, macam kengkang pulak rasenye..
rengkah, tau tak ? bahase bandar kekejangan otot.
orang tamak, dah lepas jogging buat sit up plak.. ceehh !
rasekan.. sebijik macam orang lepas bersalin lah !
aku x pernah bersalin pun ae, tapi aku rase lebih kurang mcm ni lah gaaknye. haha


harini tak jogging.. hujan.. aku bantai tido je lah..
lagi pun aku jogging dekat...

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
korang teke lah ! haha
sape jawab betul, tepat dan cepat.
aku belanje topup RM 5 (jadi lah 5 hengget je. aku bukan buat contest pun. soh teke je.)
okay !! :)
hints: tak jauh dari rumah aku je :)

p/s:blogger je boleh jawab..haha
kawan2 aku kat fb ke kat mane..kalau bkn blogger..senyap2 suda :)

uwaa ! asal korang tak teke ? komen je yang banyak.. huhu.. ade yang teke sikit lagi nak tepat. teke balik.. haha.. aku nak bg 5 ringgit free2 je ni.. tak nak ke ??
*sentap nie.. grr (kalau ade yg tepat je aku terus inform,n wat entry pasal tu)
23/5/2011..aku baru edit nie.. cepat teke balik.

tutup !

19 May 2011

korang ada nenek tak

assalammualaikum..


aku tak tahu lah ape nak jadi dengan aku nie..
bile ade depan mate, kite buat bodoh je..
bile dah tak ada, baru rasa menyesal..


korang rase aku nie jahat tak ? hmm
macam nie ..
aku selalu bertekak dengan nenek aku..
aku bukan jenis yang penyabar..
tak suka kene suruh..
tak suka orang marah aku, bebel2 dekat aku..


korang pun tau kan orang tua macam mane..
semalam, nenek aku leh bebel cakap aku buat ape tido lambat sangat..
dia cakap lagi aku tido pukul 4.30,
padahal aku tido pukul 3 lebih je..
aku lawan lah balik aku cakap,
kite tido kol 3 lebih lah, ish. bukan kite kacau orang lain pun tido lambat2 nie.
tapi, aku cakap dengan nada tinggi (lagi pun nenek aku tak berapa dengar,
so kene cakap kuat2)
pastu nenek aku cakap balik
jangan lah tengking2 nenek, aku cakap je kat kau. bla..bla..bla...
aku balas balik.. tibe2 nenek aku leh nanges. hmm
(tapi nenek aku memang selalu nanges, kalau tengah duduk2 pun die boleh nanges.
selalu die nanges kalau teringatkan arwah ayah aku)
semalam nenek aku tak tegur2 aku pun.. hmm

tapi harini die dah tegur..
kadang2 aku fikir balik..
macam derhaka plak..
tp tu lah, susah nak explain..
kalau korang serumah dengan aku maybe korang tau macam mane..

tapi kadang2 kalau die cakap aku buat bodoh je.
lebih baik aku diam dari aku lawan kan..
baek aku sakit hati dari die yang sakit hati..
ade jugak aku terfikir..
macam mana lah kalau nenek aku tak ade nanti.
mesti aku akan rase kehilanagn..hmm
mungkin aku akan rase menyesal..
so, sekarang aku tengah cube untuk bersabar dan buat bodoh je kalau die membebel..


bukan aku tak sayang nenek aku..
tapi tu lah..
aku jenis yang suke melawan..
ermm.. entah lah. susah nak cakap..
tapi, nenek aku lah orang yang paling aku sayang !
die selalu backup aku kalau aku kene marah.
tadi aku tenung muke die lame2..
kesian aku tengok die..
aku tak sanggup kalau die dah tak ada nanti ..
mmg tak sanggup..
ya Allah kau panjangkan lah umur nenek aku. amin...


p/s:hargai setiap insan yang korang sayang semasa dia hidup

18 May 2011

hai kawan kawan


assalammualaikum..

i'm back !!!!


esok baru update lah

heee :)

p/s: lame saye menghilangkan diri kan..
kasi warm up dulu...