yok klik klik

29 December 2010

mimpi itu hanya bermain apabila tidur

aku rase tajuk entry aku cam len mcm lah.. cam broken malay..hmm..
wlupun mase spm bm aku A1, tapi aku x tau nape cm len mcm.
saje aku nk gtau bm aku A1. bm aje lah. yg lain haramm :)

sebenarnye...... aku kan.. aku kan.. aku kan.. haha.. aku kan...
baru bgn tido. selamat pagi dunia ! wlupun skng dah ptg. huhu.
saje tido mengisi mase lapang disamping mengumpul tenage utk esoknye :)

tadi mimpi mmg best ! pehh ! dah 2 kali aku mimpi benda yg same. best oo...
ops ! bukan wet dream.hnye mimpi kering sahaje. mimpi yg suci lg murni.
aku mimpi.. haha.. dpt bawak kete yg aku nak..cm bengong kan.. :)
yela.. hakikatnye aku x bawak kete pun.. haha.. moto je..
lesen ade ohkay ! cume takot..
sape gelakkan aku skang nie.. aku lnggr korang ngn moto aku ! hehh!



1st mimpi aku bawak honda jazz :)
sumpah aku minat kete nie.. dh order kat mak aku 1..
cume mak aku jawab, ko igt mak cop duit ke ha ?! erk..xpelah mak.
yang 2nd mimpi bawak toyota wish.. sume kete nk mahal2 plak tu.. haha...
yg mimpi bwk toyota wish tu, siap bwk mak aku jalan2 lagi.. hehe..ade harapan kot.


berdasarkan firasat aku lah.klu dh mimpi dr sekali.. mesti petande baek nie !
mane nset ?! mane nset ?! aku nk call mak aku jap.
nak ckp kat dye aku mimpi petnde baek.
kot2 sok luse mak aku temph jazz ke.
haha !


26 December 2010

aku tau korang sayang aku :) - part 1


"yela yela korang balik lah. tingglkan aku sorang2 kat sini..
kajang pak malau kajang berlipat...."
~status fb aku khamis lepas~
kajang ke dagang r ? haha.. aku baru pasan.

yer.. mnggu nie aku x balik lg.. sbb aku rase ade pembaziran di situ..
apekah ? pembaziran ? haha.. sejak bile aku reti ckp membazir ?
okay okay.. aku tau korang x pecaye klu aku ckp membazir.
aku x balik sbb mak aku xde kat umah. g bejalan. :(

tepakse aku dok hostel a.k.a utan nie sorang2.
mbr2 aku sume nk balik.. korang kejam tingglkan aku ! huh !

tapi tapi.. g bace balik status fb aku tu.. :)
dsebabkan ayat status fb aku yg power tu ! mbr aku x jadi balik beb !
haha.. korang x kejam x kejam.. tp amatlah baeknyeeee :p
aku kenal dah korang sume.. pujuk sikit.. tacing2 sikit..
konpem lah ! leh termakan punye ..



mira the hottest !
makcik ! status fb aku yg tu mmg aku khas kan utk ko.. haha..
time kaseh lah pujuk2 aku balik umah ko.. pujuk2 aku bagai nak rak ajak kuar g kl..
haha.. mmg ko sorng je yg leh pujuk aku smpy aku tercair . habes2.. terbocor rahsia kekuatan aku.. haish!

dan..dan.. sbb aku ko x balik umah kn ? haha..
aku terharu bile bace status ko x balik sbb aku tu... :')
aku amat menghargainyeee... time kaseh lah !
sayang ko sgt2.. kite kan bestie.. wink wink ^^


reen the cute cute :)
ouh ! aku harap ko x kembang semangkuk bile aku ckp ko cute.. tolong lah.. aku berharap sgt.. haha!
aku tau jugak.. ko pun x balik sbb kesian kat aku sorng2 kan ?
aku tau ko nie.. dlm ati ade taman.. ko pentingkan kawan2.
jage ati kawan2 :) wlupun ko x ckp.. aku ttp tau.. haha

time kaseh jugak sbb x balik ! klu x mesti aku menanges kat hostel sorg2.. huhu
aku amat menghargainyeeee... ko lah bestfren aku :) !
syg ko sangat2!


najat si kurus :)
asal ko kurus sgt ? klu boleh lah.. aku nk bg lemak2 aku ni kat ko.. aku nk kurus jugak !
nk kate ko mkn sikit.. peehh ! ko lah juare makan paling terbanyak !
sikit2 makan.. makan.. makan.. sbb serumah ngn ko sem lepas aku gemuk tauuuu :)

hmm... ko x balik sbb ikot mira..
mira x balik sbb aku.. jadinye ko pun x balik sbb aku lah kan ? :P
haha... korang2 sume nie bagus.. sorng x balik.. sume x balik...
sng keje aku.. pujuk sorang.. sume ikot ! hahaha

walaupun aku baru kenal ngn ko sem lepas..
tp.. aku rase cm dh lameee je kenal ko..
pale ko ngn aku leh ngam lah !
mungkin sbb ko giler2 kot.. ko je giler2.. aku x okay ! haha
aku amat menghargainyeee juge :)
ko lah kawan sejati aku !
sayang ko sangat2 !!

* kalau anda2 sume perasaan...sume aku tulis besties, bestfren,kawan sejati.. haha
makne bnda tu sume same je kan .. so.. mereka2 nie sume same saje.. bff !! :)

nanti pt dah kuar ! jom g jalan !!!!!!
aku nk mkn sushi king ^^


kawan biar beribu.. besfren xpe lebih dr satu.. :)



22 December 2010

AWAS ! jangan bace kalau MALAS !

peringatan !
ini adalah amaran kejam dr tuan belog..
sesape yg rase malas n malas dilarang untuk membacee entry ini
kerana entry ini amat lah panjang berjela jela.........
okay..
=
=
=
=
=
=
=
=
=
aku bosan

=
=
=
=
=
=
=
=
sekian -.-"




iklan sekejap

korang ade tengok x cite nie ?
playful kiss
pehh !! sumpah sweet !
aku sanggup x on9 berhari2 semate2 nk tengok cite nie...haha
dengar dengar.. sampaikan lagu blog aku pun dr cite nie..
mmg best !! :)



aku rase entry nie agak vungkus..
maaf lah ye..=.='

20 December 2010

waahhh !! giler lah !

wooo ! giler r ! betol ke ? ish ! x pecaye aku !
betol ke ? betol ke ? betol ke ?
hahaha !

td tgk2 follower meningkat sikit..
tgk r sape2 yg follow...
sekali !! peh !!
gile kentang weyh !
follow belog aku nie..

cm nk gugur jantung tengok follower td..
teruja plus terkejot beruk !
OMG !

sori2... aku sgt teruja.. n teruja..
x kesah r korang nk ckp aku sengal ke... nk carik publisiti ke..
berlagak ke.. jakun ke.. ape2 je lah...
i dont care ! haha
giler kau blogger hebat cmtu follow blog hingusan cm aku nie...
mau aku x terperanjat beruk..
mau berukband aku terkeluar2 bar HSDPA dye..
haha..

bro BEN ASHAARI...
ouh ! saye sangat2 lah berterima kasihnye.. hehe..
teruja..teruja..teruja

p/s: xde bukti2 gambar aku nk tunjuk..
sbb aku malas nk g printscreen FOLLOWER tu..
sbb terlampau teruja...
agak2 x pecaye.. g r tgk sendiri :)


opss ! bukan nk meninggi diri..
cume sekadar nk berkongsi ..


penambahan entry....
korang rase nie betol ke tipu erk ?
ben ashaari yg betol ke x ?
tibe2 aq terfikir plak...
fakers ke ape ?
hmm.....

kalau yg betol..alhamdulilah..
klu x betol.. siap aku cari org yg menipu tu.. grr..

contest blog menarik

Photobucket

wokeyh ! dpt tag contest nie dr theworldofcarangkulina a.k.a mama JnJ
dan... penganjurnye ialah... laksamberlipat a.k.a fatin izzati :)
dua2 name blogger nie unik2 kan... haha.. bagus2... ade chemistry disitu.. ^^

ok.. meh aku cite skit pasal contest nie..
contest nie berkenaan mencari banner , header, n blog layout yg paling menarik !
blog sape yg paling menarik n dpt menarik hati penganjur.. konpem2 lah boleh menang ..
n hadiahnye topup ! klu menang x payah topup sebulan.. leh jimat duit.. ye x.. haha..
kalau nk join.. meh klik sini..
kat situ sume ade penerangan cmne nk join n rules dye..
tarikh tutup untuk contest nie 2 januari 2011.. lame g... huhu

hehe
korang leh bace x ape aku fikir skang ?
korang dpt tangkap x ape motif mamaJNJ tag aku utk contest nie ?
ngeh..ngeh..ngeh..
dpt ?? haha..
aku nk membngge diri jap kat sini.. wahaha !
aku rase2 lah.. motif mamJNJ nie tag aku mesti sbb blog aku cantek. comel, menarik..
kan ? kan ? kan ?
hahahahaha !
ok cukup !
cikgu aku cakap riak2 sgt nie x bagus :)


dan mereka yg bertuah utk aku tag ialah--







14 December 2010

GiveAway Edy : Terbang Jauh-Jauh


ohkay ! aku dpt tag nie dr zacky ~786~
huhu.. saye nk tny awk nie.. dlm rmy2 nape saye yg sgt bertuah kene tag ?
wink wink ! ^^ perasan sekejap.. xpe kan ?? hehe


kali nie tag GA yg boleh dpt hadiah !
ha.. nie yg aku suke nie... baru bersemangat nk join :)
penganjur---- BRO EDY


Bro Edy wat GA nie bersempena dye holiday kat 3 buah negare
dlm hujung tahun nie....
-beijing
-padang / bukit tinggi
- singapore
ha ! nie dr tepi laut kampung aku je boleh nmpk dah.. aku selalu jugak berenang merentas laut g singapore nie.
yela.. dekat kan.. haha ! okay tipu =.='
tp mmg nmpk okay klu dok tepi laut tanjung piai tu.. dh nmpk cahaye2 lampu dr singapore.. betol sumpah x tipu !
tnjung piai ? search google :)

yg syoknye GA Bro Edy nie.. dye nk bg 30 ole2 dr 3 buah negare tu kepade
30 orang pemenang !
wah !! nie yg saye suke nie Bro Edy.. hadiah2..ole2.. buah tangan... dr 3 buah negare plak tu !
pastu plak ! boleh list kan ape yg kite nak !
wah !!! gerek seyh Bro Edy nie !! nada membodek :)


Bro.. kalau lah saye terpilih antare 30 pemenang tu kan..
saye nak beg sulam dr padang/ bukit tinggi
atau-----
beg syiling dr Beijing
hehe


org yg bertuah utk di tag C(:

lagi dan lagi ~~ tag


eyh2 ! nak tny korang r...
sape yg mencipta tag nie ?
cmne ianye leh terwujud ?
haha.. solan bengong.. sori lah :)
aku nk berkenalan ngn org yg wat tag nie...
nk tny dye nape dah wat tag nie x dpt hadiah :p

okay ! tag ini drp cik farihah
time kaseh sbb tag saye..
tu bermkne awk igt saye kan ? kan ? HAHA


1. adekah anda rase anda hot ?
hmm.. x kot... saye rase cold je nie.. haha

2. update wallpaper anda gune skng ?
ha ? x phm r .. tp hentm je r.. klu wallpaper desktop, umah kayu oren saye lah !

3. cerita pasal gambr wallpaper nie
umah saye dr kayu n berwarne oren.. mlm tido.. peh ! sejuk kawwww :)

4. kali terakhir makan pizza
hmm dating mnggu lepas.. lain aku order lain yg dye bagi.. haha

5. lagu terakhir anda dengar ?
nie lagu kat blog aku nie haaaa... cnblue--love

6. ape yg anda wat selain selesaikan tag nie ?
tengok tv.. tp x tengok pun.. aku dengar je.. sbb aku tengok laptop.. hehe..

7. selain nama sendiri, anda dipanggil dgn nama apa ?
ucu.. jeely..jeel.. klu family2 panggil 'na' je..
klu ade org lain panggil 'na' aku rase cm org tu rapat ngn aku.. ^^

8. tag 5 org
kenape kene mesti tag org lain ? haha.. sape r yg mule2 cipte nie ? aku nk sgt kenal ngn dye :)

9. sape org no 1 ngn anda ?
kawan saye dr 1st sem smpy last sem.. suke tumpng moto dye g claz.. x pyh penat2 jln kaki.. haha !

10. katekan sesuatu pade org no 5
saye suke lah name awk.. gallus gallus.. cm comel gituuuuu :)

11. no 3 ada hubungn ngn sape ?
setau aku lah setakat nie dye ngn najib je.. huhu.. ko ade org len x najat ?? :D

12. cmne plk ngn no 2 ?
ha ! nie baru kenal td.... ayh dye ade kedai kat RnR pagoh.. jual nasi ambng .. taw nasi ambang ?
klu x tau g kedai ayah dye.. haha !

13. kata2 cinta pada org no 4
ouh ! i love u kak reen ! HAHA ! kompom ko tersedak2 kan skng nie.. :)

14. berikan fakta yg anda tahu tntg yg korang tag
aku x yakin sume org yg aku tag nie diorg akan jawab.. haha.. tengok je r nanti .. c(:
fakta ke cmnie ?? -.-


okay ! dah siap !!

11 December 2010

sadiss weyh kene dok jauh2 nie

mak mak.. kite x balik mnggu nie.. mak x kesian ke ? mak rindu kite x ? kite rindu mak..
haha.. pliss r... baru 4 ari ko kat hostel nie kot... perlu ke mak ko rindu ??
kwn : ei yana.. ko x balik ae mnggu nie ? asal dowh ko x balik ? aku musykil r... pelik betol...
aku : ko nie kang... tiap2 mnggu aku balik ko pelik.. nie aku x balik pun ko pelik gak.. adoii
nie r 1st dlm sem nie aku x balik johor.. selalu muke aku je r kat dlm bastu.. huhu
driver bas tu pun dh muak gaknye tgk muke aku.. haha !

semalam.. aku lapar...nk mkn nasi xde beras..xde rice cooker..
yg ade multi cooker je..boleh ke masak nasi dlm multi cooker ??
huhu.. korang x kesian ke kat aku ??


mule2 aku rase tak nk upload pic nie... aku takot korang2 rase sadiss sgt kat aku.. :(
tapi ! aku x pedulik ! lagi korang sadiss.. lagi aku suke ! wahaha !
>
>
>
>

nie je yg aku mampu masak ngn multi cooker tu... sedih..huhu.
kalau mak aku tgk nie... konfem meleleh air mate dye..
kesian anak aku.. :'(

ngh syok mkn mgy tu.lapar gile ko tau!. tetibe ! tutt tutt... msg dr akak ipar aku..

ko ngh watpe nie ?
x watpe pun.. bosan.. td kite mkn mgy je taw.. ckp kat mak ! kite mkn mgy je .. huhu
kesiannye adik ipar aku.. ade duit x ?
ade.. tinggl 15 hengget je.. ckp kat mak jugak .. duit kite tinggal 15 rgt je !
nti ptg abg ko bank in kan duit. kang ptg g r beli nasi ngn 15rgt tu dulu...
ooo..ok2... dlm ati.. bagus plk.. cepat plk nk g bank in.. haha
nie ko ade topup x ?
ade lagi skit nie.. wah ! siap tny topup kau.. bagus dpt akak ipar cmnie.. haha

ptg tu----akak ipar aku msg g..
duit dah bank in..
yea !!!

arini---- menu utama maggie lagi.. tapi nie versi lain plak.. mee sedap ! haha
nie pun aku mintak mbr aku...haha.. reen ! dye soh pomot name dye kat blog aku.. ahaha .
korang penah mkn mee sedap ngn sup campbell ? x penah ? haha.. try weyh... rugi x try..
sedap.. lagi2 klu korang satukan mereka2 itu dlm 1 mangkuk !
konfem... peehh ! klu masuk toilet jgn carik aku =.=


ha ! td.. mak aku tepon.. aku soh dye bayarkan berukband aku.. sbb sok nk kene bar.. haha
bar lagi.. asyik bar bar bar je... huh !
mak aku ckp.. dh bg duit kat abg.. nanti dye g byr..
yeeaa ! syg mak lebih2 lar ! muuaahhh ! ♥ ♥ ♥

09 December 2010

edit photo contest



mari mari mari....
mari rapat2...
saye ade berite mau dihebahkan !
weeeee........
aku dpt tag join contest dr cik black forest ..
lame gak fkir nk join ke x.. huhu..
last2.. ape kate kite cube naseb... kot2 menang ke kan... dpt hadiah.. ye x... hehe

okay !
contest nie dianjurkan oleh..........
drrummmmm..
wah ! name secantik rupe...
bodek nmpk ? eyh ! biar r.. xpe kan cik qaseh ? :)

see.. orgnye mmg cantek pun...
bkn bodek ke ape... :)
bodek sikit2 jugak :p


and the rules for the contest is-------
1. buat entry bertajuk edit photo contest dan jgn lupe letak pic cik qaseh yg cantek ituuuu yee.. hehe
pastu link terusss kat blog cik qaseh..

2. follow blog cik qaseh..

3. letak pic yg dh di edit dan sebelom di edit.. cik qaseh ckp.. x kesah r nk letak pic ape2 pun.. terserah !
sukati lar.. jgn letak yg porno2 sudey.... haaarrraaammm !

4. cm bese r... kene tag 4 orang
xtaw r dye nk join ke x.. haha.. nie satu2 nye lelaki yg aku tag :)

5. dan ! jangn lupe tinggal kan link komen kat blog cik qaseh tu yee :)

tarikh tutup ..31 disember 2010

hadiah dye.. topup !
berape amount dye.. rahsiaaa !

jeng ! jeng ! jeng !
inilah pic yg aku pertaruhkan !
.
.
.
.
.
.
sebelum



selepas


wah ! ketare sungguh pengeditan nye.. haha
do i care ? name pun edit contest kan...
kasi r edit kaw c0w lembuuu punye..
x gitu cik qaseh ? :)

dan... terime kaseh x terhingge kepada besfren aku..
cik meeyra..
sbb nye... kat ats nie pic dye.. haha
xpe2 mira.. aku bagi ko pemes skit kat blog aku nie..
wlupun muke ko x nmpk...tapi dr kaki saje..
org2 dh taw ko mmg cantek..
sumpah cantek ! ade lesung pipit lagi tauuuu :)

kalau r aku menang.. hadiah tu kite share dua ye meeyra ^^

06 December 2010

tag again.. doploh lima about saye

first ! im sori.. lmbat wat tag nie...
kebizian hidup lar.. x menyempat nk jawab tag nie..
second ! sori again... saye lupe sape g sorg yg tag nie..
ouh! sori sgt2 wahai kawan blogger ku yg tersayang..
saye lupe sangat2 name awk.. wuwuwuw.. jgn marah haaa...
third ! tengs to white coffee yg tag saye nie.. yg lg sorg tu..
hadoii!! sori sesangat.. saye teramat2 lupe lar.. :(


okay... doploh lima perkara tentang saye :)
nothing special.. but have a little bit extraordinary..


cewah ! ayaaaattttt.. haha

1.name saye jeelyana binti andik makah.. umo saye doploh tahun.. :)

2. saye lahir kat johor.. kat hospital..... hahaha

3.okay2... yg atas tu bengong sekejap... name aku unik kan.. x taw r cmne leh dpt name tu... nk taw x dulu kat sekolah diorg pgl ape.... haha... ramai panggil jeel atau jeely... kat umah je orang2 pggil yana.

4. aku suke amek feel dulu baru g mandi... haha... nk mndi kol 8, kol 10 baru aku masuk bilik air..

5. my family x suke klu nmpk aku masuk bilik air awal dr diorg.. sbbnye...... aku mandi berejam ! ntah hape lar yg aku wat kan... hak hak..

6. nk mkn ngn aku.. kene senyap.. jgn mkn berbunyi2.. nyumm..nyumm... aku pantang ! kang ad pinggan masuk dlm mulut ko nanti.. huhu

7.lepas makan, suke jilat jari... ikot sunnah nabi...... hehe.. kan ? kan ? sunnah nabi tu kan ?

8.mesti kene ade minyak cap kapak sebelah bantal klu nk tido.minyak lain aku x layan huhu.. .. sbb aku suke letak kat betis...betis aku selalu sengal2 lar, cam aku jugak r..klu leh.. aku nk minum je minyak cap kapak tu..

9. aku seorang pecinta yg setia ! cewah ! haha.. sumpah weyh.. aku mmg setia :)

10. haish ! aku x suke dengar sesape membebel.. bingit r... nk membebel g carik org lain... bkn kat aku.. huhu

11. jgn wat aku marah.. sbb nanti aku memberontak ! grrrr...... cian boipren aku..selalu jd mangse..

12. aku seorg yg sangat rajinnnn ! mmg rajinnn ! hahaha ! okay.. tipu.. aku pemalas =.=

13. dulu mase skol menengah, form 4 n 5.. aku balik lmbt, dlm kol 4 lebih baru smpy umah sbb ad claz tmbahan.. smpy umah... "mak... nak makan..." nanti mk aku pun ssh pyh r hidangkan :) tiap2 ari taw.. untung beb ! syg mak ! haha.. pas makan terus tidoo :p..

14. kadang2 kan.. haha.. aku selalu mintak mak aku suap... lagi2 klu dye tengah makan ! smpy skang aku ttp nk bersuap ! haha.. ish ! syg mak saye sesangat lah !

15. mengidam sangat kat kamera dslr... haaaaiiii.. bile nk dpt r gaknye... aku tunggu pt nie.. haha.. xpe2.. pt ade lebih.. cukup nk beli 1 nie... org2 pt x marah kan kite salah gune dwet dye ? haha !

16. korang tengok muke aku.. agak2 aku sensitip x ??? ha ? ape x ?? haish ! aku r org paling sensodyne dlm dunia tauuuu... benda kecik pun aku leh nanges..

17. aku x pandai masak... mak aku ckp " bkn ko x pandai, ko tu pemalas " .. ae ? yeke mak ? jadinye.. pandai r nie?

18. aku geli nk siang ikan ! haha.. mak aku selalu memeriahkan telinge aku ngn kate2 amaran dye.. smpy dye ckp.. " nanti ko dh kawen sape nk siangkan ikan ? mak mentua ko ? " haish mak nie... haha.. aku jwb balik " beli r ikan yg dh bersiang " :)

19. aku lebih suke wat kuih muih dr memasak masak makanan.. kuih kan makanan jugak.. hape r... bukan2.. maksud aku.. makanan seharian.. hehe.. mak aku ckp lagi " nanti dh kawen bagi laki ko makan kuih tiap2 ari "... mak aku ni kannnnnnn....

20. ha! lupe nk ckp awal2 td.. aku peminat setia pink ! igtkan nk laptop vaio pink.. tapi.. tapi.. mak aku x bg... out of budget :(.. jadi.. dpt r acer kaler hitam je... hitam itu menawannnn.. sedapkan ati ..

21. seperti biase.. sayang semua org yg ade sekeliling aku... especeli my luvely duvely famili.. weyh ! cmne eja pemeli ? aku lupe r...

22. ops ! x ketinggalan.. saye sayang boipren saye...tanpe beliau.. cinta saye x kemane.. huhu..ade beliau.. adelah cinte saye untuk beliau saje.. haha ! jiwang...

23. saye juge sayang pencipta saye... klu tidak... saye x tercipta kedunia ini... allah yg esa.. berpijak di bumi yg nyate ..-__-

24.agak ngengade klu kene hujan.. walau setitik pun air ujan tu kene atas kepale aku.. nescaye ! dlm beberape saat lepas tu aku akan berase cenoneng a.k.a fening lah fening !

25. okay ! dah habes ! hahaha... malas nk berpikir g.. penat ! baru kene ujan td.. haha...


benda nie kene tag 25 orang... hmmm
ramaii tu.... ok r cmnie...
sape rase nk amek tag nie.. amek r...
agak2 korang rase anda org yg ke-25..
ckp aku cecepat ok... nanti aku bg korang hadiah..
.
.
.
.
.
.
.
hadiah------------------ senyuman !


kurangkan manis dlm makanan.. tambahkan manis dalam senyuman








02 December 2010

mengapakah jadi begitu ????

mari kite cari perbezaan !!
jom kawan2 !! :)


pic dari laptop saye
aku amek gune henpon nie...
x boleh nk printscreen... microsoft word wat hal !!!
wlupun agak malap... tp nmpk gak kan.. haha


pic dr laptop org lain
nie agak terang sbb aku copy dr blog org..haha



ok2... korang nmpk x perbezaanye ?? nmpak ??
nie aku bukan wat contest ye kengkawan.. haha... kang ade plak yg join nanti..
aku nk korang bezakan pic dr laptop aku ngn pic dr laptop org len tu...
korang nmpk x posisi lebah tu ngn background dye lain kan ??


korang2 bukak blog aku dr pc or laptop korang jd x mcm yg 'pic dr laptop org lain' tu ?
ade berubah ape2 ke.. posisi lain ke... pic jd besar ke.. ape2 je r..
ade x ?
kalau ade gtaw aku cecepat...

tapi... aku bukak dr laptop aku..ok je...
bukak dr member aku punye laptop pun ok jugak...
walaupun aku gune google chrome, mbr aku gune internet explorer..tapi tetap same..
tapi ade org lain bukak jadi lain plak..
nape erk ??
adekah line tenet meng effectkan bnda nie ?
ke sbb gune search engine lain2 ???

sape bijak dlm hal2 nie ??
tolong explainkan kat saye....



p/s: customer is always right !
tetibe =.='



30 November 2010

kerana perot, kl ku ignore kan


peringatan~~ kejadian ini berlaku pade 28/11/2010. see, aku suke cite bnda yg dh jd 2,3 ari lepas kan.. haha


malam sebelomnye...
sakit perot r.. nk g berak mlm2 nie malas r.. sok je r.. tahan dulu.. tahan..
tp sok dh nk balik kl.. hmm sempat r kot, bgn awl2 skit..

esoknye.. hari kejadian..
haha ! kejadian dah cm harimau jadian plak bunyinye.. haha..
bangun awl jugak, tp x r awal sgt.. hahaha.. tp awl juge r... huhu.. sengal !
bangun2 siap2 nk balik kl nek bas tiket kol 10.30... ouh ! perot rase meragam je....
g toilet, tp xde hasil... alaaa...... kes naye nie.. mmg nayeeeee aku jap g...
dah nk smpy busten pontian... skng kol 10.20.. perot telah bertindak ganas !
habes sume bule rome aku meremang2,, aduhhhhh.. 10.30 nak nek bas nie..
mak ! kite nk g toilet jap.. ckp kat org bwk bas tu.. jgn jln dulu.. tunggu jap..
gitu gini gitu gini.. 5 minit je kot tinggl nk g toilet.. weyh ! mane leh kuar klu 5 minit je...
hmm... pasrah je r naek bas... muke dh cm nak nanges je... ati berattt je nak balik..
babai mak kat tingkap dgn muke sedih :'(.. wat isyarat soh mak call....


kring..kring...
mak...sakit perot r.. x tahan.. td g toilet x kuar ape2 pun..
lar..dh tu cmne nie ? tahan je r.. nk wat cmne..
alaaaa..mane leh tahan.. hmm.. klu kite x tahan sangat, nanti smpy benot kite nk turun jugak.
kite x nak balik kl :(



dah nk sampai benut.. mbr aku nk balik kl same2 call..
aku ckp kat dye, aku sakit perut.. x tahan.. cm nk turun kat benut.. xnak balik kl..
mule2 dye rase cm sakit ati gak.. haha.. ye lar... dh jnji nk balik same2 kan..
sampai je benut...
mbr aku naek... aku tengok muke dye dlm keadaan yg teramat2 sedih !
dye ckp kat aku.. g r ckp kat pakcik tu..
aku pun dh x tahan sgt dah nie.... aku ckp kat dye..
aku turun taw.. x sok aku balik.. mnggu depan je r... huhuhu


pakcik ! saye x jadi balik kl r...
eyh ! kenape plak awk nie ?
ha ??? hmm... saye ad hal skit.. saye x jadi balik taw.. saye nk turun kat sini.. benut
mesti pakcik tu pelik..haha.. aku men turun je.. x toleh blakang g..x tahan beb !
kredit tinggal 2 sen je :(
1 sen dh msg akak. soh topupkan.. tp huh ! xde jugak..
1 sen g......
type messgae bf aku : awk..call balik.. urgent2 !!
kring !!!
ha.. apesal ?
awk.. org dah xde kredit, tlg teponkan akak awk, amek org kat benut nie..
eyh ! awk x balik ke ? nape ?
ala !!! cepat je r teponkan.. nanti org cite...

10 minit.....
akak bf aku sampai... dye tny asal..aku cite r...huhu..
dye bwk aku g kedai dye keje.. aku stay situ jap..
call mak aku soh amek aku kat benut tu...
weeeeyyyhhh ! naseb bek mak aku x marah kan.. haha... takot jugak...
lame gak aku kat kedai akak bf aku tu,tunggu mak aku...... smpaii.........
aku mmg betol2 x tahan.. huh ! kat toilet kedai tu r jadi saksi segalenye... huhu..
bf aku call balik tny nape sume.. aku cite r segale2 nye... dye leh gelak ! bkn nk simpati ke hape !



habess duit mak aku.. burn gitu je tiket aku nie kan.. membazir !
mak aku sampai ckp...
ko kan memang suke membuang dwet..
ha ? apekah ? apekah ? huhu yelaaa mak.. pasrah je lar..

sampai je umah... mak aku bagi makan ubat..
ubat ape ntah.. yg aku taw name dye pagoda... haha.. pagoda beb !
dye cm serbuk2... ala2 jamu gitu... makan kene bancuh ngn air r kan..bagi pekat2.. baru telan..
rasenye.. berangin di tekak..... haha.. pait kowt!! wweekk !
2 kali aku telan ubat tu...siang ngn mlm.. sbb aku asyik pegi jumpe en.toilet je..
sampai aku pun dah x larat dah.. penat lah sayeeee....


bile aku balik kl ? balik u semule ??
haha.. aku mmg bernaseb baek lah.. kazen aku 1 U ngn aku..
dye nk balik 29/11....isnin... aku tanpe malu.. call dye ckp nk tumpang..
malas aku nk balik naek bas... kang x pasal2 tiket aq terburn g.. huhu...
dan !!! semalam 29/11 aku selamat sampai kat U tnpe ade sebarang masalah perut pun !!
tapi !! harini... aku baru jumpe en.toilet td... :(
jap g aku nk makan ubat sakit perot yg sedapppp tu r.. mak aku siap pack kan sekali ubat sakit perut tu..
precaution step ! cehh ! haha



first time aku cmni.. dah nek bas turun balik ! haha.. korang penah ? x kan ??
hahahahaha !